Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Bottas για 3 χιλιοστά στο FP3

Ελλάδα 20:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Βραζιλίας: Bottas για 3 χιλιοστά στο FP3

FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Bottas για 3 χιλιοστά στο FP3

FORMULA 1

Οι Mercedes έκαναν το 1-2 και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας που αποτελεί τον δέκατο-ένατο και προτελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Μόνο που αυτή τη φορά, ταχύτερος όλων ήταν ο Valtteri Bottas.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η ωριαία διαδικασία στην οποία μερικά χιλιοστά χώριζαν τους πρώτους τέσσερις, ξεκίνησε με την πίστα νωπή από τη βροχή που είχε προηγηθεί. Παρότι υπήρχε πρόβλεψη για πιθανότητα βροχής της τάξης του 30% την ώρα του FP3, τελικά οι ουρανοί δεν άνοιξαν. Όμως με αυτή την απειλή, όλοι βγήκαν νωρίς στην πίστα για να εκμεταλλευτούν την τελευταία πρόβα ενόψει της μάχης της pole position. Όσο για τις θερμοκρασίες, είχαν πέσει αισθητά σε σχέση με χθες, ήταν στους 19 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, στους 26 στο οδόστρωμα.

Είδαμε να χρησιμοποιούνται και οι τρεις διαθέσιμες γόμες ελαστικών της Pirelli, που για τον αγώνα της Βραζιλίας έχει φέρει τη μέση (λευκά διακριτικά), τη μαλακή (κίτρινα διακριτικά) και την πολύ μαλακή (κόκκινα διακριτικά).

Advertisement
Advertisement

Δέκα λεπτά μετά το πράσινο φως είχαμε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, καθώς η Williams FW40 του Lance Stroll ακινητοποιήθηκε στη στροφή 6, λόγω προβλήματος στη μονάδα ισχύος.

Advertisement

Οι Ferrari είχαν από νωρίς την πολύ μαλακή γόμα και με αυτή βρέθηκαν στην κορυφή, με τους Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel να εναλλάσσονται. Όταν έβαλαν και οι Mercedes την ίδια γόμα, το… ντέρμπι ήταν ανάμεσα σε τέσσερις. Η πρώτη θέση άλλαξε πολλές φορές χέρια και τελικά εκεί βρέθηκε στο τέλος ο Bottas.

Όμως οι διαφορές ήταν ελάχιστες. Ο Φινλανδός ήταν μόλις 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Hamilton, 45 μπροστά από τον Iceman και 58 μπροστά από τον Vettel.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη στο FP3:

brazil17-fp3-times640