Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μονακό: Ricciardo-Verstappen κυριάρχησαν και στο FP2

Ελλάδα 22:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μονακό: Ricciardo-Verstappen κυριάρχησαν και στο FP2

FORMULA 1

GP Μονακό: Ricciardo-Verstappen κυριάρχησαν και στο FP2

FORMULA 1

Στο ίδιο έργο θεατές και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μονακό, που αποτελεί τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Red Bull Racing έκανε ξανά το 1-2, με τον Daniel Ricciardo μπροστά από τον Max Verstappen και τον πλησιέστερο αντίπαλο μισό δευτερόλεπτο μακριά!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. H Κυανή Ακτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς και πάλι με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 22 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος λίγο ψηλότερα από το πρωίστους 37. Θυμίζουμε πως στον αγώνα του πριγκιπάτου η Pirelli έχει φέρει τη νέα hypersoft γόμα, την ultrasoft και τη supersoft.

Με τις Red Bull και Mercedes να αργούν να μπουν στο παιχνίδι, ήταν οι Ferrari αυτές που στην αρχή είχαν τον πρώτο λόγο στη κατάταξη. Έπρεπε να συμπληρωθούν 20 λεπτά για να βγει με τα hypersoft ο Max Verstappen και να αρχίσει να κατεβάζει συνεχώς την απόλυτη επίδοση, φτάνοντας στο 1.12.071 που αποτελούσε νέο ρεκόρ για την αγωνιστική διαδρομή στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Τη φόρα του σταμάτησε το καθεστώς κόκκινης σημαίας που προκλήθηκε όταν μία σχάρα αποστράγγισης ανάμεσα στις στροφές 4 και 5. Πράγμα που διέκοψε τη δράση για 16 λεπτά. Επιδιώκοντας να καλύψουν το χαμένο χρόνο, βγήκαν όλοι στην πίστα όταν είχαμε πάλι πράσινη σημαία, με την κίνηση να παίζει συχνά το ρόλο της.

Advertisement

Παρότι ο ανταγωνισμός άρχισε να βελτιώνει τις επιδόσεις τους, ο χρόνος του Verstappen δεν έλεγε να σπάσει και χρειάστηκε ένας εκπληκτικός γύρος από τον teammate του, είκοσι λεπτά πριν το φινάλε.

Την ίδια ώρα, ο Brendon Hartley της Scuderia Toro Rosso αποδείκνυε πως η νέα hypersoft γόμα μπορούσε να αντέξει 25 γύρους, πράγμα σημαντικό ενόψει της μάχης στον τομέα της στρατηγικής την Κυριακή.

Advertisement

Μιλώντας για στρατηγική, στις προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων είδαμε τις Mercedes να έχουν διαφορετικές επιλογές, με τον Lewis Hamilton να δοκιμάζει τη supersoft γόμα και τον Valterri Bottas με την ultrasoft. Άραγε ποια από τις δύο θα είναι η ιδανική για το δεύτερο stint την Κυριακή;

Κοιτώντας την κατάταξη ο Sebastian Vettel με τη Ferrari ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω, με τον Hamilton και τον Kimi Raikkonen άλλα δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω. Όσο για τους υπόλοιπους, οι Renault και McLaren συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Monaco-2018-FP2-Times640