Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Κίνας: Υπόθεση Ferrari η τελευταία πρόβα, καπνοί στην RBR

Ελλάδα 1:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Κίνας: Υπόθεση Ferrari η τελευταία πρόβα, καπνοί στην RBR

FORMULA 1

GP Κίνας: Υπόθεση Ferrari η τελευταία πρόβα, καπνοί στην RBR

FORMULA 1

H Scuderia Ferrari κυριάρχησε στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Κίνας, που αποτελεί τον τρίτο σταθμό στον φετινό μαραθώνιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1! Ταχύτερος όλων ήταν ο Sebastian Vettel, με τον Kimi Raikkonen να τον πλαισιώνει, την ώρα που είχαμε δράμα στη Red Bull Racing.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε στο FP3. H πίστα της Σαγκάης υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες, συγκεκριμένα ήταν μόλις στις 12 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και στους 16 στο οδόστρωμα.

Όμως εντελώς διαφορετικά ήταν τα πράγματα στο πίσω μέρος της RB14 του Daniel Ricciardo! Στα μισά της ωριαίας διαδικασίας η υβριδική μηχανή της Renault παρέδωσε πνεύμα με εντυπωσιακό τρόπο, με τον απογοητευμένο Αυστραλό να την παρκάρει στην άκρη της αγωνιστικής διαδρομής ενώ θύμιζε πυροτέχνημα της Λαμπρής.

Advertisement
Advertisement

Το συμβάν αυτό προκάλεσε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας και μεγάλο εκνευρισμό στο στρατόπεδο της Red Bull Racing καθώς προκάλεσε αγώνα δρόμου ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών και φυσικά μη ξεχνάμε πως κάθε οδηγός καλείται φέτος να βγάλει τη σεζόν με μόλις τρεις υβριδικές μηχανές!

Advertisement

Η Ferrari είχε το πάνω χέρι σημειώνοντας τους καλύτερους χρόνους με την ultra soft γόμα της Pirelli και με τον Vettel να αναλαμβάνει τα ηνία στα τελευταία λεπτά. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Valtteri Bottas της Mercedes, με τους Max Verstappen (Red Bull) και Lewis Hamilton (Mercedes) να ακολουθούν και να γλιτώνουν φθηνά από στιγμές που παραλίγο να χάσουν τον έλεγχο.

Δυναμική ήταν ξανά η παρουσία της Haas με τον Kevin Magnussen έκτο, μπροστά από τις δύο Force India.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

china18-fp3-times640