Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Καναδά FP2: Ταχύτερος ξανά ο Verstappen

Ελλάδα 2:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Καναδά FP2: Ταχύτερος ξανά ο Verstappen

FORMULA 1

GP Καναδά FP2: Ταχύτερος ξανά ο Verstappen

FORMULA 1

Ο Max Verstappen ήταν ταχύτερος και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Καναδά, που αποτελεί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και διεξάγεται στο σιρκουί Gilles Villeneuve.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ένα σιρκουί που αποτελείται κατά το ήμισυ από δημόσιους δρόμους και απλώνεται στο τεχνητό νησί της Παναγίας, που βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου στο Μοντρεάλ. Ο ήλιος έλαμπε, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 22 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 39. Όσο για τα ελαστικά, θυμίζουμε πως οι Pirelli έφερε τις πιο μαλακές γόμες στη γκάμα της, τις Supersoft, UltraSoft, Hypersoft.

Advertisement
Advertisement

Η δράση άρχισε από νωρίς, με τον Kimi Raikkonen να είναι στην αρχή αυτός που έδειχνε το δρόμο με τη Ferrari να φοράει τα super soft. Με τη συμπλήρωση 18 λεπτών ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Lewis Hamilton, πέρασε στην κορυφή με τον teammate του στη Mercedes, Valtteri Bottas, να τον πλαισιώνει.

Advertisement

Κι ενώ ο Βρετανός βρήκε ρυθμό και κατέβασε κι άλλο, ο Carlos Sainz βρήκε… τοίχο. Ο Ισπανός έχασε το πίσω μέρος της Renault στη στροφή 7 και προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας καθώς η αγωνιστική διαδρομή γέμισε θραύσματα. Σίγουρα όχι και η καλύτερη ημέρα για τη γαλλική ομάδα, μετά το πρόβλημα που είχε με το κιβώτιο ο Nico Hulkenberg στο FP1 (διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Καναδά πατώντας εδώ).

Advertisement

Την ίδια ώρα, ο Daniel Ricciardo ανησυχούσε για την «υγεία» της υβριδικής μηχανής του και είχε επιστρέψει στα πιτ της Red Bull Racing για προληπτικούς ελέγχους. Όταν άρχισε και πάλι η δράση, ο έτερος ταύρος, ο Verstappen, τοποθέτησε εαυτόν ανάμεσα στα ασημί βέλη, πλησιάζοντας πολύ το χρόνο του Lewis.

Αυτός που τον ξεπέρασε πρώτος ήταν ο Raikkonen που στα μισά της 90λεπτης διαδικασίας κατέβηκε στο 1.12.328, στον πέμπτο γύρο του με το ίδιο σετ, αποδεικνύοντας πως τα hyper soft ελαστικά αργούν να δώσουν τα μέγιστα. Όταν όμως έρθουν στο κατάλληλο παράθυρο λειτουργίας, είναι μακράν το πιο γρήγορο ελαστικό. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και ήταν από τον Verstappen που ήταν 130 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του «Iceman».

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, είχαμε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας κι αυτό διότι ο Stoffel Vandoorne το παράκανε στη στροφή 10 και χτύπησε στον τοίχο, σπάζοντας την ανάρτηση της McLaren.

Στο 20λεπτο πριν το φινάλε, ο Ricciardo βγήκε ξανά στην πίστα και κατάφερε να «γράψει» χιλιόμετρα, όπως και ο Sebastian Vettel που έκανε συνολικά 24 γύρους και σημείωσε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, έχοντας μείνει θεατές στο πρώτο μέρος του GP2.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP-Canada18-fp2-times640