Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Καναδά: Απάντησε η Ferrari στο FP2

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Καναδά: Απάντησε η Ferrari στο FP2

FORMULA 1

GP Καναδά: Απάντησε η Ferrari στο FP2

FORMULA 1

Ferrari–Mercedes… 1-1 στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής αφού μετά την πρωτιά του Lewis Hamilton στο FP1, στο FP2 ήταν η σειρά του Kimi Raikkonen να σημειώσει την καλύτερη επίδοση!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Το Μοντρεάλ όπου φιλοξενείται ο έβδομος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 υποδέχθηκε πάλι ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, με τη θερμοκρασία αέρα να είναι στους 23 και αυτή του οδοστρώματος στους 33 βαθμούς Κελσίου. Χρησιμοποιήθηκαν και οι τρεις διαθέσιμες γόμες ελαστικών της Pirelli (soft, super soft, ultra soft) αλλά εύλογα στην πορεία την τιμητική της είχε η πάρα πολύ μαλακή με τα μωβ διακριτικά.

Με αυτή ο Raikkonen σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.12.935 και ενώ στην αρχή πίσω του βρισκόταν ο teammate του στη Scuderia, Sebastian Vettel. Τους δύο κόκκινους χώριζαν 0.265sec αλλά η… τάση παράταξης εναλλάξ που έχουν οι Ferrari-Mercedes συνεχίστηκε. Ο Hamilton ήταν 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Γερμανού μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα στις δύο SF70H ενώ και ο Valtteri Bottas ακολουθούσε από κοντά.

Advertisement
Advertisement

Ο μοναδικός εκ των υπολοίπων που ήταν κοντά σε επιδόσεις, συγκεκριμένα στα τέσσερα δέκατα από τον Raikkonen, ήταν ο Max Verstappen. Μάλιστα ο 19χρονος Ολλανδός επηρέασε και την τελική έκβαση του FP2 αφού προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας 20 λεπτά πριν το φινάλε της 90λεπτης διαδικασίας. Η RB13 ακινητοποιήθηκε ανάμεσα στις στροφές 7 και 8.

Advertisement

Όπως και στο FP1 είχαμε πολλές μικρο-εξόδους χωρίς συνέπειες, με τη λίστα των οδηγών που έκαναν λάθη να περιλαμβάνει τους Grosjean, Perez, Vettel κ.α. Όσο για τον Fernando Alonso, έχασε την πρώτη ώρα αναμένοντας να επιδιορθωθεί το πρόβλημα διαρροής στα υδραυλικά της MCL32 που είχε φέρει πρόωρο τέλος στη συμμετοχή του στο FP1.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Advertisement

Canada17-fp2-times640