Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ιταλίας: Ποιος μπορεί να σταματήσει τον Hamilton;

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ιταλίας: Ποιος μπορεί να σταματήσει τον Hamilton;

FORMULA 1

GP Ιταλίας: Ποιος μπορεί να σταματήσει τον Hamilton;

FORMULA 1

Ο Vettel εκκινεί 6ος, αλλά δίπλα στον οδηγό της Mercedes βρίσκεται ο άπειρος 18χρονος Λανς Στρολ με τη Williams. Πριν το πρώτο σικέιν τα μονοθέσια έχουν φτάσει τα 250km/h εκκινώντας από το μέσο της ευθείας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Όλα δείχνουν ότι δε θα βρέξει σήμερα στο πάρκο της Μόντσα.Λίγες ώρες πριν την εκκίνηση έχει λιακάδα με τη θερμοκρασία στους 26 βαθμούς Κελσίου. Αυτό εξυπηρετεί τους οδηγούς, όλοι τους είχαν από χτες σετάρει τα μονοθέσια για στεγνό οδόστρωμα και φυσικά αυτό δεν μπορεί ν’ αλλάξει τελείως υπό καθεστώς παρκ φερμέ.

Όμως η πίστα έχει ξεπλυθεί, δεν υπάρχει γόμα στρωμένη στην αγωνιστική γραμμή οπότε θα γλιστράει αρκετά στην αρχή.

Advertisement
Advertisement

Καθότι χτες χρησιμοποιήθηκαν βρόχινα ελαστικά οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τι γόμα θα χρησιμοποιήσουν στην εκκίνηση. Η Pirelli έχει στη διάθεση όλων των ομάδων τις τρεις μεσαίες γόμες της γκάμας της: Μέση, μαλακή, πολύ μαλακή. Καθώς η βροχή επηρέασε λίγο τις δοκιμές της Παρασκευής, πολύ το FP3 αλλά και τις κατατακτήριες δοκιμές οι ομάδες δεν έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμπεριφορά των ελαστικών.

pirelli-monza17-infographic-sets4therace640tall

Αναμένεται να δούμε μια αλλαγή ελαστικών καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Από την πολύ μαλακή γόμα που θα δώσει καλύτερη εκκίνηση οι οδηγοί θα περάσουν στη μαλακή λίγο μετά τον 20στο γύρο σε σύνολο 53. Λογικά δε θα δούμε τη μέση γόμα να χρησιμοποιείται εκτός κι αν υπάρξει αυτοκίνητο ασφαλείας πολύ νωρίς και κάποιος επιχειρήσει κάτι ακραίο. Αξίζει να τονιστεί ότι οι χθεσινές συνθήκες ήταν ακραίες. Τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli απάγουν 65lt νερού στα 300km/h αλλά στο ναό της Ταχύτητας οι τελικές είναι ακόμη ψηλότερες και κατά τη διάρκεια των δοκιμών έβρεχε πάρα πολύ. Η αρχή του αγώνα περίμενε κοντά 3 ώρες για να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή ώστε να γίνουν οι δοκιμές με ασφάλεια.

Advertisement

Monza-grid640tall
Η σειρά εκκίνησης μετά την εφαρμογή των ποινών. Ο Βαντούρν επίσης θα πάει πίσω γιατί έχει ποινή 10 θέσεων. 

Με το Χάμιλτον να εκκινεί από την pole και τους Φέτελ, Ράικονεν να βρίσκονται στην 3η σειρά της εκκίνησης τα πράγματα είναι δύσκολα για τους κόκκινους. Οι Williams και Force India έχουν υψηλή τελική ταχύτητα και δε θα είναι ιδιαιτέρως εύκολο το προσπέρασμα. Μετά ο Μπότας αναμένεται να παίξει ρόλο δυσκολεύοντας τους κόκκινους, αν δεν υπάρξει κάποιον απρόοπτο ο Φέτελ θα δώσει μάχη για τη 2η θέση με το Μπότας. Αν κάτι δεν πάει καλά για το Χάμιλτον στην εκκίνηση αξίζει να τονιστεί ότι ο Βρετανός έχει δίπλα και πίσω δυο άπειρους πιτσιρικάδες, τους Στρολ και Οκόν.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια ανάλυση του Πάνου Σεϊτανίδη για ενδεχόμενες ευκαιρίες για… κέρδη στο Ιταλικό GP. 

Advertisement

ferrari-monza17-kimi-seb-arrivabene-marchio-pierro640
Ράικονεν, Πίερο Φεράρι, Σέρτζιο Μαρκιόνε, Φέτελ, Αριβαμπένε χτες στα πιτ της Ιταλικής ομάδας. Στη Ferrari χρειάζονται όσο τίποτε ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα στον εντός έδρας αγώνα. 

Ο αγώνας εκκινεί στις 15:00 Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, COSMOTE.