Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ισπανίας: Pole position για Hamilton

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ισπανίας: Pole position για Hamilton

FORMULA 1

GP Ισπανίας: Pole position για Hamilton

FORMULA 1

Την τρίτη συνεχόμενη pole position στην Ισπανία πανηγύρισε ο Lewis Hamilton, που θα εκκινήσει από θέση ισχύος τον πέμπτο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes που μετά το 3 στα 3 στα ελεύθερα δοκιμαστικά, στις κατατακτήριες δοκιμές χτύπησε την κρίσιμη στιγμή! Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συνέβη στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

H πίστα του Μονμελό υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 27. Τον ταχύτερο χρόνο στο Q1 σημείωσε ο Sebastian Vettel, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.17.031, με τον Max Verstappen να τον ακολουθεί, τους teammates τους να έπονται και τις Mercedes ακόμα πιο πίσω, με τους ταχύτερους εννέα να χρησιμοποιούν μόνο την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Εκτός συνέχειας έμειναν ο Nico Hulkenberg που αντιμετώπισε πρόβλημα με την υβριδική μηχανή της Renault, ο Marcus Ericsson, ο Sergey Sirotkin, ο Lance Stroll που έστειλε τη Williams στις μπαριέρες της στροφής 12  και ο Brendon Hartley που δεν συμμετείχε καν στη διαδικασία, μιας και το μονοθέσιό του είχε υποστεί πολλές ζημιές από το ατύχημα του στο τέλος του FP3.

Advertisement

Στο Q2 η κορυφή δεν άλλαξε, εκεί βρέθηκε ξανά ο Vettel, αυτή τη φορά με την καλύτερη επίδοσή του στο 1.16.802, με τον teammate του να τον πλαισιώνει και αυτή τη φορά τις Mercedes μπροστά από τις Red Bull. Παρότι τα ασημί βέλη χρησιμοποίησαν την πολύ μαλακή γόμα στο τέλος, φρόντισαν η καλύτερη επίδοση να είναι με τα μαλακά ώστε με αυτά να εκκινήσουν τον αγώνα. Εκτός συνέχειας έμειναν ο Vandoorne με τη McLaren, o Pierre Gasly με τη Toro Rosso, oι Esteban Ocon και Sergio Perez με τις Force India και ο Charles Leclerc με τη Sauber.

Έτσι στο τρίτο και τελευταίο μέρος της περιόδου κατατακτήριων, προκρίθηκαν οι Vettel, Raikkonen, Bottas, Hamilton, Verstappen, Magnussen, Ricciardo, Grosjean, Sainz, Alonso. Και εκεί τα πράγματα άλλαξαν. Στην πρώτη ζαριά οι Mercedes έκαναν το 1-2, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τους χρόνους τους στο τέλος, κλειδώνοντας έτσι την πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τον Lewis Hamilton στην pole position και τον Bottas να τον πλαισιώνει.

«Χρειαζόμουν αυτή την pole, είχε περάσει καιρός από την προηγούμενη», είπε ο 33χρονος που είχε πάρει ξανά την pole στην πρεμιέρα της Αυστραλίας.

Οι Ferrari βρίσκονται στη δεύτερη σειρά του grid με τον Vettel να είναι μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από την pole ενώ οι Red Bull στην τρίτη. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι οι διαφορετικές στρατηγικές που ακολούθησαν οι κορυφαίες ομάδες στην τελική μάχη, αφού οι Mercedes και ο Verstappen χρησιμοποίησαν τη super soft γόμα, ενώ οι Ferrari και ο Ricciardo τη soft.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Spain18-Q3-Times640