Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Γαλλίας: 1-2 οι Mercedes στις κατατακτήριες!

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Γαλλίας: 1-2 οι Mercedes στις κατατακτήριες!

FORMULA 1

GP Γαλλίας: 1-2 οι Mercedes στις κατατακτήριες!

FORMULA 1

Η εντυπωσιακή παράσταση της Mercedes στο γαλλικό Grand Prix συνεχίστηκε με το επιβλητικό 1-2 στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του όγδοου αγώνα της σεζόν. Ο Lewis Hamilton πήρε την 75η του pole position, με τα ασημί βέλη να κάνουν το δεύτερο φετινό lock out.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΕ ΚΑΣΤΕΛΕ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Πωλ Ρικάρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με βαρύ ουρανό αλλά την πίστα να έχει στεγνώσει από τη βροχή που είχε προηγηθεί. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 31.

Με το που άρχισε το Q1 είδαμε εξ αρχής πολλή δράση, μη ξεχνάτε πως έχοντας χάσει το FP3, οι ομάδες είχαν χάσει πολύτιμο χρόνο δοκιμών άρα ο φόβος… αστοχίας ήταν αυξημένος.

Advertisement
Advertisement

Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Lewis Hamilton συνεχίζοντας το σερί της Mercedes που έκανε το 3 στα 3 στα ελεύθερα. Στα δύο δέκατα του δευτερολέπτου ήταν οι Max Verstappen (Red Bull Racing) και Kimi Raikkonen (Ferrari). Στην ουρά, ήταν μία άσχημη ημέρα για τις βρετανικές ομάδες καθώς αποκλείστηκαν και οι δύο οδηγοί της McLaren αλλά και οι δύο οδηγοί της Williams, με την πεντάδα να συμπληρώνεται από τον Brendon Hartley. Ο οδηγός της Scuderia Toro Rosso θα εκκινήσει τελευταίος καθώς έχει ποινή 35 θέσεων στο grid, γιατί χρειάστηκαν αλλαγές στην υβριδική του μηχανή. Συγκεκριμένα, έβαλε τον τέταρτο κινητήρα εσωτερική καύσης, το τέταρτο τούρμπο και την τέταρτη MGU-H.

Advertisement

Λίγο πριν αρχίσει το Q2 άρχισε ξανά να ψιχαλίζει, με αποτέλεσμα να σπεύσουν όλοι στην πίστα να γράψουν χρόνους. Τελικά η βροχή δεν εντάθηκε αλλά εντάθηκε η αγωνία καθώς είχαμε συναρπαστική μάχη με το χρονόμετρο. Ο Hamilton ήταν πάλι ταχύτερος αλλά με τις δύο Ferrari και τον Verstappen ένα δέκατο πίσω του! Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι οι επιλογές στρατηγικής καθώς οι Mercedes και Red Bull θα εκκινήσουν με τα super soft ενώ οι Ferrari με τα ultra soft ελαστικά της Pirelli.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τη Alfa Romeo Sauber που όχι απλά είχε για πρώτη φορά φέτος και τους δύο οδηγούς της στο Q2 –μάλιστα τον Charles Leclerc για πέμπτη συνεχόμενη φορά), όμως ο Μονεγάσκος κατάφερε να προκριθεί στο Q3! Ήταν η πρώτη φορά που πέτυχε κάτι τέτοιο η ελβετική ομάδα από το 2015 και το ιταλικό Grand Prix, δηλαδή πριν από 56 αγώνες! Για 2 εκατοστά έμεινε εκτός συνέχειας ο Esteban Ocon με τη Force India, ενώ αποκλείστηκαν ακόμα ο Nico Hulkenberg με τη Renault, ο Sergio Perez με τη δεύτερη Force India, o Pierre Gasly με την Toro Rosso και ο Ericsson με τη δεύτερη Sauber.

Advertisement

Έτσι στο Q3 βρέθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο Ferrari, οι δύο Red Bull, οι δύο Haas, ο Carlos Sainz με τη Renault και ο Leclerc. Στην πρώτη ζαριά, οι Mercedes έκαναν το 1-2 με τον Hamilton στο 1.30.222, τον Bottas στο 1.30.317 και τον Vettel στο 1.30.400 και μπροστά από τους «ταύρους». Όμως η τελική προσπάθεια καθυστέρησε κι αυτό γιατί ο Romain Grosjean είχε έξοδο, κατέληξε στις μπαριέρες και το ατύχημά του προκάλεσε κόκκινη σημαία, διακόπτοντας τη διαδικασία 7.49 πριν το τέλος.

Στις δεύτερες προσπάθειες, ο Bottas πήγε να κλέψει την pole από τον teammate του αλλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής απάντησε και πανηγύρισε στο τέλος! Τρίτος ήταν ο Sebastian Vettel που δεν έκανε καλό τελευταίο γύρο με τη Ferrari ενώ ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Red Bull Racing.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GPFrance18-quali-times640