Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Η ώρα του Bottas;

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μπαχρέιν: Η ώρα του Bottas;

FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Η ώρα του Bottas;

FORMULA 1

Μπορεί σήμερα ο Φινλανδός να πάρει την 1η του νίκη μετά από 5 χρόνια συμμετοχής στη F1; Ο Βάλτερι Μπότας σημείωσε χτες τον ταχύτερο γύρο όλων των εποχών στην πίστα του Μπαχρέιν με την W08 σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:28.769.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Πέτυχε το χρόνο αυτό χρησιμοποιώντας την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Πήρε την πρώτη pole στην καριέρα του με διαφορά μόλις 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον έτερο οδηγό της Mercedes, τον πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον. Η προηγούμενη φορά που πήρε Φινλανδός την pole position ήταν στο Σίλβερστον το 2008 ο Έκι Κοβαλάινεν. Κοινό σημείο αναφοράς ο Χάμιλτον τότε οδηγούσε McLaren Mercedes όπως και ο Κοβαλάινεν.

Η θερμοκρασία οδοστρώματος χτες ήταν στους 37 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχη εικόνα αναμένεται και σήμερα. Όλοι οι οδηγοί κατά τη διάρκεια του τριημέρου είχαν στη διάθεσή τους επτά σετ πολύ μαλακής γόμας, 4 σετ μαλακής γόμας και δυο σετ μέσης γόμας. Οι Μπότας, Χάμιλτον και Φέτελ εξοικονόμησαν χτες από ένα σετ πολύ μαλακής γόμας καθότι στο Q1 σημείωσαν χρόνο με τη μαλακή γόμα. Πιθανόν αυτό να αποδειχτεί σήμερα καθοριστικό για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν.

Advertisement
Advertisement

Στο διάγραμμα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα σετ ελαστικών για κάθε οδηγό. Αναμένεται σήμερα να δούμε στρατηγική ενός ή δυο πιτ στοπ στον αγώνα των 57 γύρων. Δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί καθόλου η μέση γόμα. Η πολύ μαλακή γόμα είναι ταχύτερη 1 sec στο γύρο από τη μαλακή. Αμφότερες οι γόμες έχουν κάνει 26 γύρους στα ελεύθερα . Υπάρχει υποχρέωση χρήσης και των δυο.

pirelli-bahrain-infographic-tyres4race640tall

Οι πιο πιθανές στρατηγικές για σήμερα είναι: Εκκίνηση με την πολύ μαλακή, διατήρησή της όσο περισσότερο γίνεται, αλλαγή σε μαλακή και τερματισμός με μια αλλαγή. Εκκίνηση με πολύ μαλακή, αλλαγή σε πολύ μαλακή και ελαχιστοποίηση χρήσης της μαλακής στο τέλος. Το πιο πιθανό είναι να δούμε στρατηγική δυο πιτ στοπ από Mercedes και Red Bull και το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί ο Φέτελ ή ο Ράικονεν να κάνει τη διαφορά με μια αλλαγή λιγότερη.

Advertisement

Μιλώντας χτες στη συνέντευξη Τύπου ο Φέτελ είπε: “Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση του μονοθεσίου. Πίστευα πως η διαφορά θα είναι ελάχιστη όταν είδα τα 4 δέκατα απογοητεύτηκα, δεδομένου το πόσο καλά πήγε ο γύρος μου. Ελπίζω να εξελιχθεί καλύτερα ο αγώνας”.


Μπορεί ο Ράικονεν να κάνει τη διαφορά με στρατηγική ενός πιτ στοπ απόψε;

Advertisement

Ο Φέτελ τόνισε πως δεν ανησυχεί για την αλλαγή turbo και ηλεκτροκινητήρα στην υβριδική του μηχανή και στάθηκε στην απόδοση: “Έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη φέτος”.

Σημαντικός θα είναι και ο ρόλος των Red Bull στον αγώνα. Θεωρείται δεδομένο πως οι Ταύροι θα κάνουν 2 πιτ στοπ. Κρίσιμο για το Φέτελ είναι αν θα καταφέρει να στρίψει ανάμεσα στις Mercedes εκμεταλλευόμενος την πρόσφυση της θέσης του σε σχέση με το Χάμιλτον. Αντίστοιχα ο Ράικονεν θέλει να περάσει το Ρικιάρντο. Σίγουρα η 1η στροφή θα έχει σασπένς…

Ο αγώνας ξεκινά στις 18:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, ΟΤΕ.

Advertisement