Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Αζερμπαϊτζάν: Ποιος μπορεί να μπει σφήνα στις Mercedes σήμερα;

Ελλάδα 10:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Αζερμπαϊτζάν: Ποιος μπορεί να μπει σφήνα στις Mercedes σήμερα;

FORMULA 1

GP Αζερμπαϊτζάν: Ποιος μπορεί να μπει σφήνα στις Mercedes σήμερα;

FORMULA 1

Η χθεσινή μάχη των κατατακτήριων δοκιμών είχε ιδιαιτερότητες που ανέδειξαν υπέρμετρες διαφορές και αντιθέσεις. Τη κρίσιμη στιγμή στο Q3 στο τέλος ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε τον ταχύτερο γύρο στη 2χρονη ιστορία του αγώνα. Ο χρόνος του 1:40.593 είναι πάνω από 2 sec ταχύτερος απ’ αυτόν της περσινής pole.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκι Λάουντα αναφέρθηκε σ’ αυτό: “Ο Λιούις μ’ αυτό το γύρο χτες…δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Δε νομίζω ότι κανείς μπορεί να πετύχει κάτι ανάλογο. Είναι φανταστικός ειδικά ο χρόνος του εδώ, μόνο αυτό μπορεί να κάνει τέτοια διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους“. Την προσπάθεια των οδηγών στο τέλος επηρέασε η έξοδος του Ρικιάρντο. Η διαδικασία διεκόπη τρία λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έτσι ώστε οι οδηγοί να μην προλαβαίνουν δυο γύρους προθέρμανσης πριν τον γρήγορο. Πιθανόν αν ήταν αλλιώς τα πράγματα οι Ferrari να μην βρίσκονταν 1 sec πίσω από τις Mercedes. Από την άλλη όμως είναι προφανές πως η W08 έχει βελτιωθεί περισσότερο από την SF70H το τελευταίο διάστημα.

baku17-working-on-sebs-car640
Άλλαξαν υβριδική μηχανή στη Ferrari του Φέτελ και επέστρεψαν στην παλιά που έχει κάνει 4 αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Ο Φέτελ αντιμετώπισε πρόβλημα με διαρροή υδραυλικών που του στέρησε πολύτιμο χρόνο στο FP3. Επίσης υποχρέωσε τους μηχανικούς να του αλλάξουν υβριδική μηχανή, του έβαλαν την παλιά που έχει κάνει ήδη 4 αγώνες. Ο Ράικονεν τα πήγε πιο ομαλά και γι’ αυτό πέτυχε καλύτερο χρόνο. Διαμαρτύρονταν για τη θερμοκρασία λειτουργίας των ελαστικών τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να τα φέρει σε ιδανική θερμοκρασία εύκολα. Ο Iceman είναι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα που θα ζεσταθούν καλά τα ελαστικά θα μπορέσει να κρατηθεί κοντά στις Mercedes. Το ίδιο λέει και ο Φέτελ που θεωρεί ότι δε θα υπάρχει σημαντική διαφορά στο ρυθμό ανάμεσα σε Mercedes, Ferrari και Red Bull. O Φερστάπεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το συγχρονιζέ του κιβωτίου στον κρίσιμο τελευταίο γύρο του Q3. Στη Red Bull θεωρούν πως οι Mercedes δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν στον αγώνα πιστεύουν πάντως πως μπορούν να διεκδικήσουν την τελευταία θέση του βάθρου από τις Ferrari.

pirelli-baku17-infographic-tyres-for-race640
Όλοι έχουν ένα φρέσκο σετ μαλακής γόμας, αυτό είναι το μόνο που θα χρειαστούν.

Η Pirelli περιμένει 1 πιτ στοπ στον αγώνα. Όσοι εκκινήσουν με την πολύ μαλακή γόμα θ’ αλλάξουν ελαστικά από τον 12ο ως τον 22ο γύρο και μετά θα κάνουν από 39 ως 29 γύρους με τη μαλακή γόμα. Δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η μέση γόμα. Η παρουσία αυτοκινήτου ασφαλείας μπορεί να επηρεάσει τη στρατηγική.

Advertisement

baku17-qual-presscon640
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο αγώνας εκκινεί στις 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote.

Advertisement