Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γεύση από F1 για τη Simona!

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεύση από F1 για τη Simona!

FORMULA 1

Γεύση από F1 για τη Simona!

FORMULA 1

Η 26χρονη Ελβετίδα Simona de Silvestro έχει σχέση συνεργασίας με την ομάδα της Sauber και βρίσκεται αυτές τις μέρες στην πίστα του Φιοράνο στο Μαρανέλο στο πλαίσιο της εξοικείωσής της με τη F1.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η Ελβετίδα που πέρυσι κατάφερε ν’ ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα Indy Car έχει υπογράψει ένα σύμφωνο συνεργασίας με την ομάδα της Sauber. Η Ελβετική ομάδα έχει στη διάθεσή της δυο δοκιμαστές τους Giedo van der Garde και Sergey Sirotkin.

Η de Silvestro είχε χτες την ευκαιρία να οδηγήσει μια Sauber του 2012 (σ.σ: τη C31 είναι χαρακτηριστικό το υπερυψωμένο ρύγχος) χωρίς KERS και με ειδικά ελαστικά από την Pirelli.

Advertisement
Advertisement

Δόθηκε η ευκαιρία στη Simona να εξοικειωθεί με τις λειτουργίες και την αίσθηση ενός μονοθεσίου F1. Η Ελβετίδα κατόρθωσε να συμπληρώσει 112 γύρους (336km) στο Φιοράνο χτες ενώ θα συνεχίσει τις δοκιμές και σήμερα.

Μετά το τέλος της χθεσινής ημέρας η de Silvestro δήλωσε: “Μολονότι είναι κάτι ιδιαίτερο να οδηγήσεις μονοθέσιο F1, δεν ήμουν νευρική το πρωί αλλά είχα συγκεντρωθεί στη δουλειά μου. Μετά τον πρώτο γύρο συνειδητοποίησα ότι οδηγούσα μονοθέσιο F1 και ότι αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο. Με εντυπωσίασε η κάθετη δύναμη του μονοθεσίου και τα φρένα. Ακόμη και στον πρώτο γύρο που τα φρένα ήταν κρύα, η επιβράδυνση ήταν πέρα απ’ αυτά που είχα βιώσει έως τώρα. Επίσης οι δυνάμεις G είναι πιο υψηλές από τα Indy Car. Επικεντρώθηκα στο να κατανοήσω τα ελαστικά και να μπορώ να τα αξιοποιήσω. Νιώθω ότι υπάρχει μεγαλύτερη δυναμική και αναρωτιέμαι πως θα την αξιοποιήσω. Από πλευράς φυσικής κατάστασης νιώθω πολύ καλά αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχω κάνει τους προηγούμενους μήνες. Προπονήθηκα σκληρά και αυτό τώρα το εισπράττω. Ανυπομονώ να συνεχίσω αύριο“.

Advertisement

Από την πλευρά της ομάδας ο επικεφαλής μηχανικός του τεστ, Paul Russell συμπλήρωσε: “Η Simona έκανε πολύ καλή δουλειά σήμερα. Φάνηκε από την αρχή πως είναι μια πεπειραμένη οδηγός και η πρώτη της φορά με μονοθέσιο F1, ήταν όσο καλή θα μπορούσε να είναι. Καλύτερα δε γίνονταν, συνεχίζουμε αύριο“.

Η 26χρονη Ελβετίδα θα κάνει και σήμερα δοκιμές στο Φιοράνο, η ιδιωτική πίστα δοκιμών της Ferrari έχει μήκος 2997 m.

Advertisement