Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 χωρίς grid girls!

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 χωρίς grid girls!

FORMULA 1

F1 χωρίς grid girls!

FORMULA 1

Ζούμε σε μια πολιτικά «ορθή» εποχή όπου τα πράγματα κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο, όμως καλό είναι να μην υπάρχουν υπερβολές. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Τα όμορφα κορίτσια που πλαισιώνουν τα μονοθέσια της F1 ήταν μια ευχάριστη εικόνα που βοηθούσε στην αποσυμφόρηση της έντασης που υπάρχει στο grid λίγο πριν την εκκίνηση. Το μάτι των πρωταγωνιστών αλλά και των θεατών/τηλεθεατών είχε ένα ευχάριστο διάλειμμα πάνω τους.

Αρκετά χρόνια τώρα τα κορίτσια ήταν ντυμένα ως επί το πλείστον σεμνά με τοπικές φορεσιές ή ρούχα των χορηγών.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάλειψή τους από τη δημόσια εικόνα της F1, άρχισε χωρίς αμφιβολία όταν ο Hamilton έφερε σε δύσκολη θέση την κοπέλα που ανέβηκε στο βάθρο στο GP της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Η F1 φέτος θα έχει θεαματικές αλλαγές όσον αφορά στην τηλεοπτική κάλυψη, γι’ αυτές μπορείτε να διαβάσετε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ στο CAR που κυκλοφορεί την Κυριακή 4/2 μαζί με το Πρώτο Θέμα. Επίσης αλλάζουν οι ώρες εκκίνησης. Τα Ευρωπαϊκά GP στη χώρα μας θα ξεκινούν στις 16:10. Σ’ αυτό το 10λεπτο οι οργανωτές έχουν στο μυαλό τους VIP καλεσμένους και performers γι’ αυτό και αποφάσισαν να βγάλουν τα κορίτσια από το grid.

Μιλώντας σχετικά ο Sean Bratches, εμπορικός διευθυντής της F1, είπε: «Τον τελευταίο χρόνο είδαμε κάποιους τομείς που χρειάζονταν αναβάθμιση ώστε να σχηματοποιηθεί το όραμά μας για το άθλημα. Παρότι η εμπλοκή των grid girls στη F1 κρατάει δεκαετίες τώρα, νιώθουμε ότι το έθιμο αυτό δεν ταιριάζει με τις αξίες της εταιρείας μας και με τις επιταγές της εποχής. Δεν θεωρούμε πως ως εικόνα είναι ενδεδειγμένη και σχετική με τη F1 και τους οπαδούς της, νέους και παλιούς ανά τον πλανήτη».

Είναι κατά την άποψή μας το πρώτο ξεκάθαρο λάθος που κάνουν στην Liberty Media. Τρανταχτό μάλιστα και ελπίζουμε να μην ακολουθήσουν άλλα παρόμοια.

Mercedes Formula One driver Hamilton of Britain sprays champagne at a grid girl as he celebrates his victory on the podium after the Chinese F1 Grand Prix at the Shanghai International Circuit

Advertisement
Advertisement