Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Αναζητείται και 12η ομάδα για το 2016

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Αναζητείται και 12η ομάδα για το 2016

FORMULA 1

F1: Αναζητείται και 12η ομάδα για το 2016

FORMULA 1

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκίνησε νέα διαδικασία επιλογής ομάδας που θα κάνει την είσοδό της στη Formula 1 – ακόμα κι από την επόμενη αγωνιστική σεζόν!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ήδη το 2016 στο παιχνίδι μπαίνει η Haas F1 που επιχειρεί να ζήσει το… αμερικανικό όνειρο σε ένα πεδίο μάχης που μέχρι πρότινος δεν συγκινούσε ιδιαίτερα το κοινό στις ΗΠΑ. Φαίνεται όμως πως η τακτική της ομάδας του Gene Haas που ουσιαστικά θα είναι η δεύτερη ομάδα της Ferrari, ενέπνευσε και τον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα η FIA να ξεκινήσει διαδικασία επιλογής.

Οι υποψήφιες ομάδες καλούνται να προσεγγίσουν την παγκόσμια ομοσπονδία για να δηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 30 Ιουνίου. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν καταθέσει πλήρεις φακέλους υποψηφιότητας ενώ η τελική επιλογή του… δωδέκατου παίκτη του 2016 θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου!

Advertisement
Advertisement

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πείσουν για το τεχνικό υπόβαθρο και τους οικονομικούς πόρους της ομάδας, τόσο σε πρώτη φάση όσο και σε βάθος χρόνου ώστε να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστική παρουσία της στο θεσμό. Παράλληλα, η εμπειρία των μελών της αλλά και το τι θα προσφέρει στο πρωτάθλημα η είσοδος της εν λόγω ομάδας.

Εκτός από τους συνήθεις υπόπτους που είχαν δηλώσει συμμετοχή και σε προηγούμενες αντίστοιχες διαδικασίες, πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να δούμε στη συγκεκριμένη λίστα και την Art Grand Prix, που θα μπορούσε να είναι για τη McLaren, ότι θα είναι για τη Ferrari η Haas.

O Gene Haas έχει κατακτήσει την κορυφή στον αγωνστικό κόσμο των Η.Π.Α. Τι θα καταφέρει άραγε στην F1;

O Gene Haas έχει κατακτήσει την κορυφή στον αγωνιστικό κόσμο των Η.Π.Α. Τι θα καταφέρει άραγε στην F1;