Έρχεται σημαντική αναβάθμιση για Red Bull | NewsAuto.gr
FORMULA 1

Έρχεται σημαντική αναβάθμιση για Red Bull

Μπορεί με τις σημαντικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς όλοι να περίμεναν πως η Red Bull θα πρωταγωνιστούσε στο ξεκίνημα της σεζόν του 2017, όπως μετά από τους πρώτους τρεις αγώνες, οι ταύροι έχουν μόνο μία παρουσία στο βάθρο.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Όμως στην αυστριακή ομάδα ευελπιστούν σύντομα οι RB13 να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Από το Grand Prix Καναδά που διεξάγεται στις 11 Ιουνίου, θα παίρνουν ώθηση από σημαντικά αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος της Renault.

Όσο για την επιδιόρθωση των κακώς κειμένων στο σασί, θα έρθει αρκετά νωρίτερα. Συγκεκριμένα από το Grand Prix Ισπανίας που διεξάγεται στις 14 Μαϊου στο σιρκουί της Καταλονίας. Η σχεδιαστική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Adrian Newey, σκοπεύει να παρουσιάσει ένα αεροδυναμικό πακέτο που θα αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα παραγωγής κάθετης δύναμης.

Για τα προβλήματα αλλά και τις… λύσεις, μίλησε στο formula1.com το δεξί χέρι του Dietrich Mateschitz, Helmut Marko, που ουσιαστικά «τρέχει» το πρόγραμμα της F1: «Ξεκινήσαμε τη σεζόν με δύο προβλήματα. Το πρώτο αφορούσε κάποια θέματα αξιοπιστίας της υβριδικής μηχανής της Renault, πράγμα που επιβράδυνε το ρυθμό εξέλιξής της ενώ και εμείς από την πλευρά μας, δεν είχαμε το σασί που θα έπρεπε. Όμως δουλεύουμε νύχτα και μέρα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη Βαρκελώνη, όπου θα έχουμε πολλά νέα μέρη. Το σασί μας θα είναι κατά πολύ αναβαθμισμένο».

Έχει σηκώσει μανίκια ο Adrian Newey

Έχει σηκώσει μανίκια ο Adrian Newey

Log In or Create an account