Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έπρεπε να τιμωρηθεί ο Verstappen ή όχι; (vid)

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έπρεπε να τιμωρηθεί ο Verstappen ή όχι; (vid)

FORMULA 1

Έπρεπε να τιμωρηθεί ο Verstappen ή όχι; (vid)

FORMULA 1

Μπορεί ο Lewis Hamilton να κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η Mercedes τον τίτλο στους κατασκευαστές, ωστόσο το κύριο θέμα συζήτησης μετά τον αγώνα του Τέξας ήταν η αμφισβητούμενη προσπέραση του Max Verstappen επί του Kimi Raikkonen.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Με αυτή ο Ολλανδός βρέθηκε στο Top3 αλλά δεν πρόλαβε να ανέβει στο βάθρο κι αυτό διότι οι αγωνοδίκες έκριναν παράνομη την προσπέρασή του στον τελευταίο γύρο του αγώνα του Ώστιν. Οι Gary Connelly, Radovan Novak και Mika Salo, έκριναν πως απέκτησε παράνομα πλεονέκτημα πατώντας και με τους τέσσερις τροχούς εκτός αγωνιστικής διαδρομής στη στροφή 17 του Circuit of the Americas.

Έτσι του επέβαλλαν ποινή 5 δευτερολέπτων που ήταν αρκετή για να τον ρίξει τέταρτο στην τελική κατάταξη. Απόφαση σωστή βάσει κανονισμών αλλά αμφιλεγόμενη αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν δείξει ανάλογη ευαισθησία σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ας δούμε όμως την επίμαχη φάση από κάθε διαθέσιμη οπτική γωνία.

Προφανώς η πλευρά της Red Bull Racing δεν ήταν χαρούμενη, ο Niki Lauda πήρε θέση κατά της απόφασης των αγωνοδικών, ο Jos Verstappen κατηγόρησε ανοιχτά τη FIA μέσω social media ενώ ο Max δεν μάσησε τα λόγια του μιλώντας στη μεικτή ζώνη του COTA.

Advertisement

Όσο για την άποψη του Kimi…

Advertisement

Εσείς τι λέτε; Έπρεπε να τιμωρηθεί ο Verstappen ή όχι;