Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Gasly και Hartley στην STR το 2018

Ελλάδα 18:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Gasly και Hartley στην STR το 2018

FORMULA 1

Επίσημο: Gasly και Hartley στην STR το 2018

FORMULA 1

Η Scuderia Toro Rosso επιβεβαίωσε τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει σχετικά με το επίσημο οδηγικό της δίδυμο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018. Αυτοί θα είναι οι νυν οδηγοί της, Pierre Gasly και Brendon Hartley.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Με τον Daniil Kvyat εκτός «οικογένειας» Red Bull, όλα έδειχναν πως ο Γάλλος και ο Νεοζηλανδός θα έπαιρναν την ευκαιρία να κάνουν μία πλήρη σεζόν αφού είναι άδικο να κριθούν από τις λιγοστές έως τώρα εμφανίσεις τους. Όσο ικανοποιημένοι κι αν δηλώνουν στην ιταλική ομάδα από αυτούς.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το οδηγικό μας δίδυμο για το 2018 επισημοποιήθηκε τόσο νωρίς από τη Red Bull. Στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν έδειξαν αμφότεροι πως είναι έτοιμοι για την F1, εξοικειώθηκαν γρήγορα με το μονοθέσιο και απέδωσαν καλά. Έχουμε εντυπωσιαστεί από τις απότομες καμπύλες εκμάθησής τους. Όπως ξέρουμε, η F1 είναι ένα σπορ στο οποίο δεν μπορούν όλοι να εγκλιματιστούν τόσο γρήγορα. Ανυπομονούμε λοιπόν να έχουμε μία ολόκληρη σεζόν μαζί τους. Ελπίσουμε να τους παρέχουμε ένα καλό ‘πακέτο’ ώστε σε συνδυασμένο με τη δική τους σταθερότητα, να φέρει αποτελέσματα», είπε ο επικεφαλής της Scuderia Toro Rosso, Franz Tost.

Advertisement
Advertisement

Αμφότεροι προέρχονται από τη Junior ομάδα της Red Bull, αν και ο Hartley ήταν… παλιά φρουρά, έχοντας ρόλο επίσημου δοκιμαστή στην RBR και την STR σχεδόν μία δεκαετία πριν. Ποτέ μη λες ποτέ όμως!

«Είναι φανταστικό και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που κατάφερα να μετατρέψω μία ευκαιρία να τρέξω σε ένα Grand Prix που ήρθε αναπάντεχα, σε συνεργασία για ολόκληρη τη σεζόν του 2018. Θέλω να ευχαριστήσω τις Red Bull και Toro Rosso που πίστεψαν σε εμένα και μου δίνουν αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. Τελικά τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Θα συνεχίσω να δουλεύω, πιο σκληρά από ποτέ, ώστε να κλείσω θετικά τη σεζόν και να προετοιμαστώ όσο γίνεται καλύτερα για την επόμενη», είπε ο Hartley.

Advertisement

Ο αγώνας του Άμπου Ντάμπι που διεξάγεται το επόμενο Σαββατοκύριακο και που είναι ο τελευταίος της σεζόν που διανύουμε, θα είναι μόλις ο τέταρτος του 28χρονου στη Formula 1, την ώρα που για τον Gasly θα είναι μόλις ο πέμπτος.

«Είμαι πανευτυχής που θα τρέχω για την Toro Rosso το 2018, έχοντας την πρώτη μου κανονική σεζόν στην F1. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν να φτάσω εδώ, την οικογένειά μου και όσους με υποστήριξαν στις μικρότερες κατηγορίες. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν», είπε ο Γάλλος.

Advertisement

Άρα το μόνο που θα αλλάξει ανάμεσα στο τέλος της σεζόν που διανύουμε και την αρχή της επόμενης, θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων αφού το 2018 η Scuderia Toro Rosso θα αποτελεί αποκλειστικό συνεργάτη της Honda.