Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επέστρεψε στην F1 o Whitmarsh

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επέστρεψε στην F1 o Whitmarsh

FORMULA 1

Επέστρεψε στην F1 o Whitmarsh

FORMULA 1

Μετά τον Ross Brawn που ανέλαβε χρέη αγωνιστικού διευθυντή του σπορ μέσω της Liberty Media και τον Pat Symonds που ανέλαβε ρόλο ειδικού συμβούλου, ένας ακόμα γνώριμος από τα παλιά έρχεται να παίξει το ρόλο του στο παρόν και το μέλλον της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο λόγος για τον Martin Whitmarsh που μπορεί να μην έχει τις τεχνικές  γνώσεις των προαναφερθέντων, έχει όμως μακρά εμπειρία σε διοικητικούς ρόλους. Άλλωστε ήταν 25 χρόνια στη McLaren, όντας επικεφαλής της ιστορικής βρετανικής ομάδας από το 2009 έως το 2014.

Ο 59χρονος που έκτοτε ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της αγωνιστικής ομάδας Land Rover BAR στον περίφημο ιστιοπλοϊκό αγώνα America’s Cup, θα συνεργάζεται με την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, θα έχει το ρόλο του ειδικού συμβούλου της FIA σε ότι αφορά στην προσπάθεια να υπάρξουν μέτρα περιορισμού των εξόδων στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πράγμα που είναι στόχος του προέδρου της ομοσπονδίας, Jean Todt.

«Ο Whitmarsh αποδέχθηκε την πρόταση της FIA να βοηθήσει στον ορισμό των οικονομικής φύσεως κανονισμών για δίκαιο και βιώσιμο ανταγωνισμό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1», ανέφερε εκπρόσωπος της ομοσπονδίας.

GP-USA-17-vettel-leads-a640