Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επέκταση συνεργασίας της Mercedes με Lauda-Wolff

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επέκταση συνεργασίας της Mercedes με Lauda-Wolff

FORMULA 1

Επέκταση συνεργασίας της Mercedes με Lauda-Wolff

FORMULA 1

Μετά από τρεις χρονιές απόλυτης κυριαρχίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, η Mercedes αποφάσισε να επεκτείνει τα συμβόλαια συνεργασίας με τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων, Toto Wolff, αλλά και τον μη-εκτελεστικό πρόεδρο της ομάδας F1, Niki Lauda.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Αμφότεροι θα μείνουν στα ασημί βέλη έως το τέλος της σεζόν του 2020, δηλαδή για τέσσερις ακόμα σεζόν. Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης, πως στη σχετική ανακοίνωσή της, η Mercedes-AMG Petronas Motorsport τονίζει πως αυτά ολοκληρώνονται μαζί με την υπάρχουσα διαφημιστική συμφωνία με τη FOM.

«Είναι πολύ ευχάριστο που επεκτείναμε αυτές τις δύο συνεργασίας. Το 2013 αλλάξαμε τη δομή της διοίκησης της ομάδας με σαφή στόχο να βελτιώσουμε την απόδοση μας. Ωστόσο έκτοτε, τα αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία έχουν παίξει συνδυασμένα η διοικητικές ικανότητες του Toto και η εμπειρία του Niki. Η νέα δέσμευσή τους θα χαρίσει στο αγωνιστικό μας πρόγραμμα σημαντική σταθερότητα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Daimler AG, Dr Dieter Zetsche.

Advertisement
Advertisement

Ο Lauda πήγε πρώτος στη Mercedes, στα τέλη του 2012 και από το 2013 έχει το ρόλο του μη εκτελεστικού προέδρου της Mercedes-Benz Grand Prix Ltd και διατηρεί το 10% της ομάδας.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν από τα πιο απολαυστικά που είχα στην F1. O Toto κι εγώ έχουμε σχηματίσει μία τέλεια συνεργασία εδώ στη Mercedes και έχουμε μία τέλεια ομάδα, σε κάθε επίπεδο, που έχει σφραγιστεί με πολύ καλά αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Dieter και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG που ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μας», είπε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.

Advertisement

Όσο για τον Wolff, πήγε από τη Mercedes στη Williams τον Φεβρουάριο του 2013. Είναι εκτελεστικός διευθυντής της  Mercedes-Benz Grand Prix Ltd, της οποίας κατέχει το 30% των μετοχών. Παράλληλα, έχει διευρυμένες αρμοδιότητες ως επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes-Benz.

«Η επιτυχία δεν βασίζεται ποτέ σε ένα πρόσωπο. Βασίζεται στη σύσταση ομάδας από ικανούς ανθρώπους, που συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο και συνδυάζουν τα ταλέντα τους για  να τον πετύχουν. Κάθε μέρα που πάω στο εργοστάσιο, νιώθω ταπεινός που έχω το προνόμιο να εκπροσωπώ αυτή την ομάδα ανθρώπων», τόνισε ο Wolff.

Advertisement