Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ένα νέο κεφάλαιο για τη Honda

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα νέο κεφάλαιο για τη Honda

FORMULA 1

Ένα νέο κεφάλαιο για τη Honda

FORMULA 1

Μετά από τρεις καταστροφικές σεζόν συνεργασίας με τη McLaren F1 Team, φέτος η Honda γυρνάει σελίδα έχοντας αποκλειστική συνεργασία με τη Scuderia Toro Rosso. Και στόχο, να αποδείξει στους Βρετανούς πως κακώς χώρισαν οι δρόμοι τους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Το ξεκίνημα αυτής της συνεργασίας ήταν άκρως θετικό αφού σε αντίθεση με τις όσα συνέβαιναν στο ξεκίνημα των δοκιμών εξέλιξης τα προηγούμενα χρόνια, η πρώτη ημέρα του τεστ της Βαρκελώνης κύλισε χωρίς προβλήματα!

Ο Brendon Hartley συμπλήρωσε 93 γύρους στο σιρκουί του Μονμελό, με την STR13 να δουλεύει ρολόι. Ο καλύτερος χρόνος του ήταν στο 1.22.371 και σημειώθηκε στο πρωινό μέρος των δοκιμών. Ήταν αρκετός για να τον τοποθετήσει στην όγδοη θέση της κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου μονοθεσίου της ιταλικής ομάδας, ο επικεφαλής επικοινωνίας της Honda Motor Co. Ltd, Katsuhide Moriyama, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που το νέο μας μονοθέσιο είναι εδώ, έτοιμο για τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, έχοντας σχεδιαστεί και κατασκευαστεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό τονίζει την αφοσίωση των εργαζομένων στη Honda και τη Scuderia Toro Rosso, που έχουν ήδη μάθει να συνεργάζονται αποτελεσματικά, εξελίσσοντας το πακέτο του σασί  STR13 και της υβριδικής μηχανής RA618H αυτούς τους λίγους μήνες. Τώρα έχουμε μόλις 8 ημέρες για να αξιολογήσουμε τη δουλειά μας εντός πίστας, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο ξεκίνημα της επερχόμενης σεζόν. Εκτιμούμε τη θερμή υποστήριξη του κοινού και ελπίζουμε να απολαύσουν φέτος τις μάχες μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Αντίστοιχη αισιοδοξία υπάρχει και στην ομάδα της Φαένζα και αποτυπώνεται στα λόγια του διευθυντή της Toro Rosso, Franz Tost.

Advertisement

«Ανυπομονώ για αυτή τη νέα σεζόν, που σηματοδοτεί και την έναρξη νέας εποχής για την ομάδα μας, χάρη στη συνεργασία με τη Honda. Είναι συναρπαστική περίοδος για την Toro Rosso διότι δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν αποκλειστικό προμηθευτή κινητήρων, άρα η συνεργασία με έναν κατασκευαστή με τη ιστορία της Honda, αποτελεί κάτι ξεχωριστό για εμάς. Παράλληλα, έχουμε δύο εγνωσμένης αξίας rookies για τη σεζόν του 2018 αν και έχοντας τρέξει σε μερικούς αγώνες για εμάς πέρυσι, οι Gasly και Hartley δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενοι. Ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη τους πλήρης σεζόν στη Formula 1. Αμφότεροι ήρθαν σε εμάς ως πρωταθλητές, μιας και ο Pierre πήρε τον τίτλο του 2016 στο GP2 (τώρα F2) ενώ ο Brendon είναι δις πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής αλλά και νικητής στον 24ωρο αγώνα του Μαν. Είμαι πεπεισμένος πως αν τους παρέχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, θα μπορέσουν να αποδώσουν σε υψηλό επίπεδο. Δουλέψαμε πολύ σκληρά πάνω στην STR13. Η σεζόν για εμάς άρχισε ήδη…», είπε ο Αυστριακός.