Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ένα μιούζικαλ για τον Senna (video)

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα μιούζικαλ για τον Senna (video)

FORMULA 1

Ένα μιούζικαλ για τον Senna (video)

FORMULA 1

Την ώρα που η Formula 1 «πατούσε γκάζι» στην πίστα του Σάο Πάολο όπου διεξαγόταν το Grand Prix Βραζιλίας, στο Ρίο ντε Τζανέιρο έκανε πρεμιέρα μία «ιδιαίτερη» παράσταση που αφορούσε στον σπουδαίο Ayrton Senna! Τι το ιδιαίτερο είχε; Είναι μιούζικαλ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο αδικοχαμένος τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος οδηγός όλων των εποχών στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αποτελούσε εθνικό ήρωα.

Δεν είναι τυχαίο πως 23 χρόνια μετά τον θάνατό του, στην πίστα του Ιντερλάγκος ακούστηκε πολλάκις το περασμένο τριήμερο το όνομά του, με το πάντα ένθερμο κοινό να τραγουδά για το ίνδαλμά του.

Advertisement
Advertisement

Μετά λοιπόν το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Asif Kapadia που δημιουργήθηκε το 2010 και που είχα την τιμή να προλογίσω στην ελληνική του πρεμιέρα, το τραγούδι “Ayrton” του Paolo Montevecchi που μπορεί να ακούσετε σε Live εκτέλεση πατώντας εδώ, τώρα έχουμε μία μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα τον Ayrton.

Τιτλοφορείται «Ayrton Senna, Ο Μusical» και αποτελεί φόρο τιμής στον άνθρωπο που με τις επιτυχίες έδινε διέξοδο από τη στεναχώρια, τη φτώχεια, τη βία και όλα τα άλλα προβλήματα που βασάνιζαν τους Βραζιλιάνους. Και που φυσικά, με την κληρονομιά που άφησε πίσω του, με το Ινστιτούτο Senna, έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά.

senna-musical-a640tall

Advertisement

 

Στην παράσταση συμμετέχουν Είκοσι-τέσσερις ηθοποιοί, χορευτές και ακροβάτες, ντυμένοι με αγωνιστικές φόρμες, με κράνη, με λάστιχα να αποτελούν το σκηνικό. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Renato Rocha ενώ τον Ayrton ενσαρκώνει ο 30χρονος ηθοποιός Hugo Bonemer.

Advertisement