Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έχει γενέθλια η Williams!

Ελλάδα 7:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έχει γενέθλια η Williams!

FORMULA 1

Έχει γενέθλια η Williams!

FORMULA 1

Η ιστορική ομάδα της Williams συμπληρώνει σήμερα 40 χρόνια στον μαγικό κόσμο της Formula 1! Τέσσερις ακριβώς δεκαετίες από το ισπανικό Grand Prix του 1977 όπου και έκανε ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1, ps@newsauto.gr)

Αγώνα που συμπτωματικά είναι ο αμέσως επόμενος στο αγωνιστικό καλεντάρι και που αποτέλεσε και το τελευταίο πεδίο θριάμβου της! Βλέπετε η ομάδα του Sir Frank μπορεί να έχει πανηγυρίσει εννέα παγκόσμιους τίτλους στους κατασκευαστές, άλλους επτά στους οδηγούς, 128 pole positions, 133 ταχύτερους και συνολικά 124 νίκες, όμως η τελευταία της ήταν πέντε χρόνια πριν!

Δια χειρός του Pastor Maldonado, πάλι στο Ισπανικό Grand Prix, που έλαβε χώρα στο σιρκουί του Μονμελό στη Βαρκελώνης, το 2012! Ο οδηγός από τη Βενεζουέλα ήταν ο τελευταίος που πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα που συνολικά κοσμούν 16 πιλότοι, άλλοι θρύλοι του σπορ και παγκόσμιοι πρωταθλητές, άλλοι διάττοντες αστέρες.

Advertisement
Advertisement

Πρώτος σε επιτυχίες με μονοθέσιο της Williams είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1992, Nigel Mansell, που με τα «όπλα» του Sir Frank πήρε 28 από τις συνολικά 31 νίκες της καριέρας του (στη φωτό εν δράσει στο GP Βραζιλίας του 1991).

Δείτε τους υπόλοιπους, στο πολύ ενδιαφέρον γράφημα που ετοίμασε η FOM…

williams-winners640