Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δοκιμές και στο Μπαχρέιν η Pirelli;

Ελλάδα 6:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές και στο Μπαχρέιν η Pirelli;

FORMULA 1

Δοκιμές και στο Μπαχρέιν η Pirelli;

FORMULA 1

Μπορεί η πίστα της Καταλούνια στη Βαρκελώνη να αποτελεί σταθερό πεδίο των δοκιμών εξέλιξης εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ωστόσο ειδικά φέτος ο καιρός δεν έκανε το χατίρι των ομάδων καθώς είδαμε ακόμα και… χιόνι. Πράγμα που φέρνει σκέψεις για επιστροφή των τεστ στο Μπαχρέιν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Το «Στολίδι του Κόλπου» διαθέτει μία υπέρ-σύγχρονη πίστα, αυτή του Σακχίρ, λίγο έξω από τη Μανάμα. Εκεί ο καιρός είναι σχεδόν πάντα ζεστός και με τον ήλιο να λάμπει. Άρα σπάνια θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις σε ότι αφορά στα καιρικά φαινόμενα σε ημέρες… κρίσιμες για την εξέλιξη των μονοθεσίων.

Πράγμα που οδηγεί την Pirelli, που αποτελεί αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών στις ομάδες της Formula 1, να κάνει σκέψεις για το μέλλον τις οποίες μοιράζεται ο αγωνιστικός διευθυντής της, Mario Isola.

Advertisement
Advertisement

«Στο Μπαχρέιν ξέρουμε πως έχουμε πιο σταθερές καιρικές συνθήκες. Ξέρουμε πως εκεί θα είναι δύσκολο να συναντήσουμε βροχή και δύσκολα να μην επικρατούν θερμοκρασία της τάξης των 25-30 βαθμών Κελσίου. Από αυτή την πλευρά, οι δοκιμές ελαστικών στο Μπαχρέιν θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικές», είπε ο Isola στο Crash.net.

Κι αν το Σακχίρ έχει ατού την καλοκαιρία, η πίστα του Μονμελό έχει τη χάραξή της, που παραδοσιακά επιτρέπει στις ομάδες να κάνουν πιο «πλήρεις» δοκιμές.

gpbahrain17-a640

Advertisement

«Από την άλλη η πίστα της Βαρκελώνης είναι πιο ολοκληρωμένη. Η χάραξη της πίστας μπορεί να μας προσφέρει περισσότερα. Στο Μπαχρέιν δεν έχει πολλές στροφές υψηλής ταχύτητας, είναι πίστα για πέδηση και πρόσφυση. Ενώ στη Βαρκελώνη έχεις λίγο απ’ όλα. Υπάρχουν λοιπόν και στις δύο περιπτώσεις συν και πλην. Θα είχε λοιπόν κατά τη γνώμη μας νόημα να έχουμε τέσσερις ημέρες δοκιμών στο Μπαχρέιν και τέσσερις στη Βαρκελώνη. Ιδανικά με την αντίθετη σειρά ώστε πρώτα να ταξιδεύουμε στην Ισπανία και μετά στον Κόλπο. Αν κάνεις και τα δύο, ελαχιστοποιούνται τα μειονεκτήματα», είπε ο Isola.

Τα παραπάνω προφανώς μας κάνουν να σκεφτόμαστε πως αν είχε μία πίστα προδιαγραφών Formula 1, η χώρα μας θα μπορούσε να αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης.

Advertisement