Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν «αντέχει» την F1 το Κυαλάμι

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν «αντέχει» την F1 το Κυαλάμι

FORMULA 1

Δεν «αντέχει» την F1 το Κυαλάμι

FORMULA 1

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να υπάρχει το σενάριο επιστροφής της Νότιας Αφρικής στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1, όμως όπως φαίνεται το να δούμε ξανά μονοθέσια εν δράσει στην πίστα του Κυαλάμι δεν θα είναι κάτι εύκολο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Παρότι η ιστορική πίστα θα μπορούσε να δεχθεί τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις ώστε να εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου, αυτό δεν αρκεί.

Το βασικό πρόβλημα αφορά στο υπέρογκο κόστος των δικαιωμάτων για τη φιλοξενία ενός αγώνα της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

«Το Κυαλάμι θα ήθελε πολύ να επιστρέψει η Formula 1, υπάρχει ολόκληρη κληρονομιά και θα θέλαμε πολύ να συνεχιστεί αυτή. Παράλληλα, η αφρικανική ήπειρος αξίζει να έχει ξανά ένα Grand Prix της F1. Όμως το πρόβλημα είναι τα απαγορευτικά κόστη της φιλοξενίας ενός αγώνας. Δεν είναι εφικτό οικονομικά. Οι εγκαταστάσεις της πίστας του Κυαλάμι είναι άρτιες και θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες αναβαθμίσεις ώστε να μπορεί να έρθει η F1. Όμως δεν έχουμε τα χρήματα για να αναλάβουμε εμείς τα κόστη των δικαιωμάτων φιλοξενίας ενός αγώνα», είπε ο F1Fantatic.co.uk ο εκπρόσωπος της πίστας Christo Kruger.

Το τελευταίο Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έλαβε χώρα στο Κυαλάμι, ήταν το 1993, με νικητή τον μετέπειτα παγκόσμιο πρωταθλητή για τέταρτη και τελευταία φορά στην καριέρα του, Alain Prost.