Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μπαίνουν οι Κινέζοι στην F1;

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπαίνουν οι Κινέζοι στην F1;

FORMULA 1

Μπαίνουν οι Κινέζοι στην F1;

FORMULA 1

Έντονη φημολογία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την είσοδο μίας νέας ομάδας στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Μίας ομάδας ορμώμενης από την Κίνα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο δίμηνε αφορούσε στην προσπάθεια «στρατολόγησης» εργαζομένων σε ομάδες με έδρα στην Αγγλία. Πράγμα που είχε θίξει δημόσια ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner. Ο Βρετανός είχε κάνει λόγο για άγνωστο εργοδότη αλλά πλέον αυτός ίσως έχει αποκτήσει ταυτότητα.

Βλέπετε η επίσημη αλλαγή ονόματος μίας εταιρείας εγγεγραμμένης στο «Companies House» της Μεγάλης Βρετανίας δεν μπορεί παρά να σε βάλει σε σκέψεις. Κι αυτό διότι από Bronze Fortune Limited, μετονομάστηκε σε China F1 Racing Team Limited! Εσείς τι θα σκεφτείτε;

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, εκπρόσωπός της φέρεται πως είναι ένας γνωστός petrol head, o Michael Orts. Ο Γάλλος έχει στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε αγώνες sports cars και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού Ωκεανού ενώ  παράλληλα δραστηριοποιείται ως δικηγόρος.

todt-wolff640

Όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, πριν τον… πονοκέφαλο με τα καμώματα των Sebastian Vettel και Lewis Hamilton (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), είχε αποκαλύψει πως υπάρχουν ενδιαφερόμενα μέρη που έχουν χτυπήσει την πόρτα της παγκόσμιας ομοσπονδίας διεκδικώντας την άδεια συμμετοχής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement

Βέβαια ακόμα κι αν τα παραπάνω οδηγήσουν επίσημα στη δημιουργία μίας νέας ομάδας που θα αυξήσει τις συμμετέχουσες στην F1 σε έντεκα, ο ορίζοντας συμμετοχής της δεν μπορεί να είναι πιο κοντά από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019.