Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Aποκάλυψη για το μονοθέσιο της Αlfa Romeo

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aποκάλυψη για το μονοθέσιο της Αlfa Romeo

FORMULA 1

Aποκάλυψη για το μονοθέσιο της Αlfa Romeo

FORMULA 1

Η μικρή Ελβετική ομάδα αλλάζει σελίδα από φέτος με την παρουσία των λογότυπων της Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Τάκης Πουρναράκης

Στο παρελθόν η Sauber έχει συνεργαστεί με επιτυχία με μεγάλους κατασκευαστές κινητήρων όπως η BMW. Αποτέλεσε δε και τη βάση για την εργοστασιακή ομάδα του Γερμανού κατασκευαστή. Μετά την αποχώρηση της Βαυαρικής εταιρείας αλλά και του Πήτερ Σάουμπερ από το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, η ομάδα βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Από αυτή φαίνεται να βγαίνει τώρα με την βοήθεια της Alfa Romeo. Το λογότυπο της ιστορικής φίρμας επιστρέφει στη F1 όπου έχει μακρά ιστορία από το 1950.

Η συνεργασία των δυο πλευρών ξεκινά με προίκα τη φετινή αναβαθμισμένη έκδοση της υβριδικής μηχανής της Ferrari. Θυμίζουμε ότι η Sauber πέρυσι χρησιμοποιούσε πιο παλιά υβριδική μηχανή Ferrari. Σήμερα παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Χίνβιλ της Ελβετίας το νέο μονοθέσιο με κωδικό C37. Οι διαφορές σημαντικές από πέρυσι καθότι το νέο μονοθέσιο φέρει το Halo (την καλύπτρα του οδηγού) ενώ είναι και πιο μεγάλη η απόληξη του καλύμματος της υβριδικής μηχανής με πολύ έντονο το spark fin.

Advertisement
Advertisement

20 2da

Για την ομάδα θα οδηγούν οι Μάρκους Έρικσον (αριστερά στη φωτ.) και Τσάρλ Λεκλέρκ. Ο Έρικσον παραμένει χάρη και στις προσωπικές του σχέσεις/χορηγίες για 4η χρονιά στην ομάδα. Απ’ αυτή αποχώρησε ο Πασκάλ Βερλάιν που γύρισε στο DTM. Ο επικεφαλής της ομάδας Φρεντερίκ Βασέρ τόνισε: «Στόχος μας είναι να πλησιάσουμε σε ανταγωνιστικό επίπεδο τις υπόλοιπες ομάδες και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε μέσα στη χρονιά. Η επιστροφή της Alfa Romeo στη F1, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην ιστορία της και εμείς είμαστε περήφανοι που μια τόσο ιστορική φίρμα επέλεξε εμάς για να επιστρέψει στο άθλημα».

Advertisement

Η Sauber C37 θα πατήσει πίσω για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη στις 26/2 όπου ξεκινούν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης της F1.