FORMULA 1

Απίθανη η επιστροφή της Cosworth στην F1

Ελλάδα 4:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίθανη η επιστροφή της Cosworth στην F1

FORMULA 1

Απίθανη η επιστροφή της Cosworth στην F1

FORMULA 1

Η Cosworth διευκρινίζει πως είναι απίθανο να επιστρέψει ως ανεξάρτητος προμηθευτής κινητήρων στην F1 καθώς οι νέοι κανονισμοί κινητήρων σημαίνουν πως θα χρειαστεί και εξωτερική υποστήριξη για την κατασκευή ενός νέου κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η Βρετανική εταιρία συμμετείχε στις συζητήσεις για την αναδιαμόρφωση των κανονισμών σχετικά με τους κινητήρες που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Από την μεριά της Cosworth υπάρχει σαφής θέληση για την παρουσία της στο θεσμό όμως κάτι τέτοιο θα απαιτούσε μια τεράστια επένδυση είτε με ιδία μέσα είτε μέσω ενός χορηγού ώστε να γίνει εφικτή η επιστροφή της για πρώτη φορά μετά το 2013.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθυντής του τμήματος κινητήρων της εταιρίας, Bruce Wood σημειώνει: «Είναι δεδομένο πως θα θέλαμε να βρισκόμαστε στην F1 και συμμετέχουμε στις συζητήσεις που γίνονται. Όμως είχαμε επισημάνει από την αρχή πως είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε ως ανεξάρτητος προμηθευτής κινητήρων. Είναι κάτι που απαιτεί πολύ μεγάλα κονδύλια και σίγουρα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε εάν δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε έναν κινητήρα και μετά να περιμένουμε από κάποια ομάδα να δείξει ενδιαφέρον. Ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε πάντως να συνεργαστούμε με άλλες εταιρίες στο πλαίσιο ενός πιο συλλογικού project, εάν αυτό θα είναι δυνατό μέσα από τους νέους κανονισμούς».

Η Cosworth είναι μια από τις προοπτικές που εξετάζει και η Aston Martin, την στιγμή που όλοι οι εμπλεκόμενοι περιμένουν τις τελικές αποφάσεις προκειμένου να καθορίσουν την στρατηγική τους.

Οι προβλεπόμενες αλλαγές που συζητούνται αφορούν την μείωση του κόστους που συνεπάγεται η εξέλιξη νέων κινητήρων, κυρίως μέσω της κατάργησης των ιδιαίτερα κοστοβόρων συστημάτων ανάκτησης της εκλυόμενης θερμικής ενέργειας.

Advertisement

Cosworth-e1515692585502fdharpi640