Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αναζητά συνεργάτες ενόψει F1 η Aston Martin

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναζητά συνεργάτες ενόψει F1 η Aston Martin

FORMULA 1

Αναζητά συνεργάτες ενόψει F1 η Aston Martin

FORMULA 1

Όλο και πιο κοντά στην εμπλοκή της στον μαγικό κόσμο της Formula 1 μοιάζει να είναι η Aston Martin, με τον επικεφαλής της, Andy Palmer, να δίνει όλο και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πλάνα του!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

H εμβληματική μάρκα εξετάζει το ενδεχόμενο να εμπλακεί στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2021, όταν και αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά οι τεχνικοί κανονισμοί. Ωστόσο η τελική τους μορφή είναι ακόμα υπό συζήτηση.

«Γνωρίζουμε πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες που συμμετέχουν στο σπορ, θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν πιο κοντά στην τωρινή του μορφή. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Φαίνεται πως εμείς τους παρενοχλούμε με τις προθέσεις μας, πράγμα που μου αρέσει», είπε στο motorsport.com o Palmer.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, ο Βρετανός τόνισε πως η Aston Martin δεν θα αρνηθεί εξωτερική βοήθεια όπως συνέβη με το έως τώρα αποτυχημένο project της Honda, κάθε άλλο μάλιστα!

«Αν κατασκευάσουμε υβριδική μηχανή, δεν θα το κάνουμε μόνοι μας, θα αναζητήσουμε συνεργάτες. Τόσο από τεχνολογικής πλευράς όσο και σε ότι αφορά στην παραγωγή. Παράλληλα με τη διαμόρφωση των κανονισμών, έχουμε ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία», αποκάλυψε ο Palmer.

Ακόμα τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί το τι θα ισχύσει από το 2021 και μετά, ωστόσο η FIA έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να διατηρηθούν οι V6 Turbo 1.6 lt, ωστόσο με μεγαλύτερο εύρος στροφών και απαλλαγμένοι από τις MGU-H.

Advertisement

Όσο για την Aston Martin, αν υλοποιηθεί το παραπάνω πλάνο, το πιθανότερο είναι να συνεργαστεί με τη Red Bull Racing.

Advertisement