Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Άλλο Haas F1, άλλο Alfa Romeo Sauber

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλο Haas F1, άλλο Alfa Romeo Sauber

FORMULA 1

Άλλο Haas F1, άλλο Alfa Romeo Sauber

FORMULA 1

Πολλή συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη σχέση της Ferrari με τις δύο ομάδες στις οποίες θα παρέχει υβριδικές μηχανές και όχι μόνο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018. Κι ο πρόεδρός της, Sergio Marchionne, έρχεται να αποσαφηνίσει τα πράγματα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η ιταλική ομάδα προμηθεύει με υβριδικές μηχανές και κιβώτια ταχυτήτων την ομάδα της Haas, που έκανε πέρυσι το ντεμπούτο της στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Όσο για τη συμφωνία με τη Sauber, δεν περιλαμβάνει απλά την παροχή κινητήρων αλλά επεκτείνεται και στο εμπορικό κομμάτι, μιας και αυτοί «βαφτίζονται» Alfa Romeo, με το ιταλικό brand να παρουσιάζεται πλέον και ως title sponsor της ελβετικής ομάδας.

«Είναι μία εντελώς διαφορετική συμφωνία. Η Haas έχει πρόσβαση σε τεχνογνωσία της Ferrari αλλά και τις υβριδικές μηχανές μας, άρα ουσιαστικά η Ferrari παρέχει τεχνολογική υποστήριξη. Η ομάδα είναι ανεξάρτητη, δεν έχει σχέση με κάποια αυτοκινητοβιομηχανία και ο Gene Haas αποφάσισε να έχει το δικό του προϊόν. Στην περίπτωση της Sauber τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ξεκινώντας από την ταυτότητα της ομάδας, καθώς η Alfa αποτελεί βασικό χορηγό στο μονοθέσιο. Η ομάδα υπήρχε ήδη, δεν ξεκίνησε την πορεία της σε συνεργασία με εμάς. Θα μπορούσε να αλλάξει η υπάρχουσα συμφωνία με τη Haas στο μέλλον. Πιθανώς ναι. Θα δούμε», είπε ο Marchionne.

Advertisement
Advertisement

marchionne-austria17-myphoto-a640tall

Η Sauber θα δώσει το ένα της Κόκπιτ στον προστατευόμενο της Ferrari, Charles LeClerc.