Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλλάζει στρατόπεδο η οικογένεια Stroll;

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλάζει στρατόπεδο η οικογένεια Stroll;

FORMULA 1

Αλλάζει στρατόπεδο η οικογένεια Stroll;

FORMULA 1

Κατακαλόκαιρο και silly season πάνε παραδοσιακά χέρι και χέρι στη Formula 1 και ενώ ακόμα επικρατεί νηνεμία σχετικά με τυχόν ανακατατάξεις στις μεγάλες ομάδες (που πιστεύουμε πως δεν θα έρθουν και ποτέ), στο μέσο της κατάταξης ακούγονται πολλά!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η τελευταία φήμη έρχεται από την Ιταλία και το italiaracing.net και αφορά στις Williams και Force India. Θέλει λοιπόν την οικογένεια Stroll να αφήνει την ιστορική βρετανική ομάδα και να μεταπηδά στην ινδική.

Το σενάριο έχει ως εξής. Αν υλοποιηθεί η φημολογούμενη εξαγορά της Force India από τον Bernie Ecclestone, ο μπαμπάς Lawrence θα πάρει ποσοστό της ομάδας. Έτσι, θα πάρει εκεί και τον γιο του, Lance, που φέτος κάνει ντεμπούτο στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Έως τώρα, οι Καναδοί φέρονται να έχουν ξοδέψει περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ στην καριέρα του 18χρονου – τόσο για την άνοδο του στα σκαλοπάτια του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και την προετοιμασία του για τη Formula 1 με δοκιμές παλαιότερων μονοθεσίων και φυσικά, την «επένδυση» που του έδωσε φέτος θέση στο κόκπιτ της FW40.

Στα πρώτα 11 Grand Prix του στην F1, o Stroll έχει καλύτερο τερματισμό την εντυπωσιακή τρίτη θέση στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν. Βαθμολογήθηκε ακόμα στους αγώνες του Καναδά (ένατος) και της Αυστρίας (δέκατος). Με 18 πόντους στο ενεργητικό του, είναι στη 12η θέση της βαθμολογίας οδηγών.

stroll-baku17-a640tall

Advertisement

Όσο για την επόμενη ημέρα στις δύο ομάδες αν υλοποιηθούν τα παραπάνω, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τους «προστατευόμενους» της Mercedes που παρέχει υβριδικές μηχανές τόσο στη Williams όσο και στη Force India. Λογικά οι Βρετανοί που θα δεχθούν οικονομικό πλήγμα αν  χάσουν τον Stroll, θα υποδεχθούν με ανοιχτές αγκαλιές έναν εκ των Esteban Ocon ή Pascal Wehrlein.