Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αδιέξοδο για τη McLaren!

Ελλάδα 9:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αδιέξοδο για τη McLaren!

FORMULA 1

Αδιέξοδο για τη McLaren!

FORMULA 1

Κλειστές πόρτες βρίσκει η McLaren στην προσπάθειά της να βρει νέο συνεργάτη στον τομέα της παροχής υβριδικής μηχανής, μιας και η υπομονή των Βρετανών με τη Honda έχει από καιρό σωθεί. Όμως όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ούτε η Mercedes αλλά ούτε και η Ferrari έχουν πρόθεση συνεργασίας!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Και μόνο που η βρετανική ομάδα στράφηκε προς την αιώνια αντίπαλο (σας είχαμε ενημερώσει καιρό τώρα για τη φημολογία), μαρτυρά την ανάγκη να γυρίσει σελίδα μετά από τρεις εφιαλτικές σεζόν συνεργασίας με τη Honda, που απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του σπορ.

Ακόμα όμως κι αν η McLaren προχωρήσει στη διακοπή της συνεργασίας, πράγμα που θα της κοστίσει σημαντικά οικονομικά, θα πρέπει να έχει άλλη λύση. Και προς το παρόν, η μοναδική λύση φέρεται να είναι η Renault! Ούτε οι Γάλλοι ενθουσιάζονται με την ιδέα καθώς θεωρούν πως η παροχή υβριδικών μηχανών και σε τέταρτη ομάδα (μετά την εργοστασιακή, τη Red Bull Racing και τη Scuderia Toro Rosso) ίσως έχει αντίκτυπο στον τομέα της αξιοπιστίας.

Advertisement
Advertisement

Όμως το συζητάνε. Ο επικεφαλής της McLaren, Zak Brown, είχε συζητήσεις με τον ομόλογό του στη Renault, Cyril Abiteboul. Τόσο στο περιθώριο του αγώνα του Σίλβερστοουν όσο και στο Red Bull Ring όπου τους εντόπισε και ο δικός μας φωτογραφικός φακός.

Brown-abiteboul-rbring17-myphoto-a640

Ο Brown μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports για αυτό το πρόβλημα, δίνοντας τη δική του ερμηνεία: «Είμαστε μία σπουδαία ομάδα, η McLaren έχει κερδίσει νίκες και πρωταθλήματος. Όμως νομίζω πως κάποιες άλλες ομάδες απολαμβάνουν  να μας βλέπουν εκεί που βρισκόμαστε. Φοβούνται τη μέρα που θα αποτελέσουμε ξανά απειλή. Ένας φόβος αναμενόμενος».

Advertisement

Όπως και να έχει, ασχέτως τους λόγους, η ουσία είναι πως Mercedes και Ferrari είπαν όχι στη McLaren. Η Renault ακόμα δεν λέει ναι. Το να εμπλακεί νέος κατασκευαστής είναι σενάριο που δεν αφορά τις επόμενες 2-3 σεζόν. Άρα, θα αναγκαστεί η ιστορική ομάδα να συνεχίσει με τη Honda;

alonso-aus17-a640

Advertisement

Ο Brown μίλησε και για αυτό το σενάριο: «Συζητήσαμε πολλά σενάρια με τη Honda. Νομίζω πως κάποια στιγμή θα πετύχουν όσα θέλουν, το έχουν κάνει στο παρελθόν. Όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε πως θα υπάρχει ταχύτερος ρυθμός εξέλιξης. Αρχίζουμε τη δουλειά πάνω στο μονοθέσιο του 2018 και αυτό προϋποθέτει το να γνωρίζουμε την αρχιτεκτονική της υβριδικής μηχανής που θα χρησιμοποιούμε. Έτσι θα πρέπει πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μην είμαστε ανταγωνιστικοί. Η McLaren έχει μάθει αλλιώς. Έχουν περάσει τρία χρόνια και χρειαζόμαστε κάποιες δραστικές αλλαγές στο επίπεδο ισχύος ή άλλους τρόπους για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα».

Το καλοκαιρινό διάλειμμα ξεκινά την προσεχή Δευτέρα. Την επόμενη δηλαδή ημέρα του ουγγρικού Grand Prix. Θα φέρει αυτό και «επόμενη ημέρα» σε ότι αφορά στις συνεργασίες της McLaren; Μένει να αποδειχθεί…