Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έξαλλοι πανηγυρισμοί Rosberg – Hamilton: θα κερδίσω τον επόμενο

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξαλλοι πανηγυρισμοί Rosberg – Hamilton: θα κερδίσω τον επόμενο

FORMULA 1

Έξαλλοι πανηγυρισμοί Rosberg – Hamilton: θα κερδίσω τον επόμενο

FORMULA 1

Στη Mercedes δε δίστασαν να ζητήσουν συγνώμη από το Βρετανό που με μια αψυχολόγητη απόφαση στρατηγικής του στέρησαν τη νίκη στο Μονακό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στη γερμανική εταιρεία παρότι έφτασαν τις 34 νίκες ως κατασκευαστής και τις 120 ως κατασκευαστής κινητήρα και παρότι είδαν τα μονοθέσια τους να κάνουν το 1-3 στο Μονακό, δυσκολεύονται να πανηγυρίσουν.

Σήμερα η νίκη ήταν του Χάμιλτον στο Πριγκιπάτο, ο Βρετανός προηγούνταν ως τον 64ο γύρο όταν ο Max Verstappen με την Toro Rosso ακούμπησε στο πίσω μέρος της Lotus του Grosjean στα φρένα για τη Saint Devote έχασε τον έλεγχο και γέμισε την πίστα συντρίμμια ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί ο ίδιος. Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε και στη Mercedes αποφάσισαν να βάλουν το Χάμιλτον στα πιτ για αλλαγή ελαστικών. Υπολόγιζαν πως προλάβαιναν να το κάνουν και το επιχείρησαν παρότι δεν το χρειάζονταν. Ένα τραγικό λάθος στρατηγικής που έφερε τον πρωτοπόρο της κούρσας πίσω από Ρόσμπεργκ και Vettel να ψελλίζει αποσβολωμένος στον ασύρματο: “…έχασα τον αγώνα”.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στον οποίο βρίσκονταν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας όπως και ο πρόεδρος Dieter Zetsche στα πιτ της ομάδας υπήρχε ένταση. Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff μέσω twitter απολογήθηκε: «Είναι δικό μας το λάθος Lewis σήμερα καθυστερήσαμε ένα δευτερόλεπτο και δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Παίρνουμε πάνω μας την απόφαση αυτή. Σου ζητάμε συγνώμη ήταν ένας λάθος υπολογισμός πάνω στη μάχη».

Στο βάθρο των νικητών ο Hamilton έδωσε τα χέρια σε Rosberg και Vettel αλλά ήταν εμφανώς στενοχωρημένος: «Δεν ήταν ο πιο εύκολος αγώνας. Κερδίζουμε και χάνουμε μαζί. Θα καθίσουμε μετά να δούμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Θα κερδίσω τον επόμενο αγώνα».

Από την πλευρά του ο Rosberg τόνισε: «Είμαι χαρούμενος, ήμουν τυχερός, ο Lewis οδήγησε σπουδαία και άξιζε τη νίκη». Ο Vettel επίσης παραδέχτηκε πως ήταν μια έκπληξη γι’ αυτόν.