Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

H Formula E ενδιαφέρει τη Ferrari

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Formula E ενδιαφέρει τη Ferrari

ΑΓΩΝΕΣ

H Formula E ενδιαφέρει τη Ferrari

ΑΓΩΝΕΣ

Την πρόθεσή του η Ferrari να εμπλακεί αργά ή γρήγορα στο πρωτάθλημα της Formula E, αποκάλυψε μιλώντας στο περιοδικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού ο πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας, Sergio Marchionne.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanids, ps@newsauto.gr)

Η ηλεκτρική Formula διανύει ήδη την τρίτη της σεζόν και κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Φέτος στο παιχνίδι μπήκε επίσημα η Jaguar ενώ πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσε την αυξημένη εμπλοκή της και η BMW.

«Πρέπει να εμπλακούμε στη Formula E καθώς η ηλεκτροκίνηση μέσω των υβριδικών τεχνολογιών θα αποτελεί κομμάτι του μέλλοντός μας. Ήδη έχουμε ένα υβριδικό supercar, τη LaFerrari, ενώ τα μελλοντικά μοντέλα της Ferrari θα έχουν νέες τεχνολογίες, ανάμεσά του και την ηλεκτροκίνηση», είπε ο Marchionne στο περιοδικό της FIA.

Advertisement
Advertisement

Πέραν των τεχνολογικών συσχετισμών, η Formula  E διεξάγεται σε σιρκουί πόλης σε κάθε άκρη του κόσμου – συχνά και σε σημαντικές αγορές για εταιρείες όπως η Ferrari. Όπως για παράδειγμα αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς φέτος θα έχουμε αγώνα στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

marchionne-ferrari-presscon640