ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Volvo XC60

Volvo XC60

Το φινετσάτο και γεμάτο σχεδιαστική και μηχανολογική ενέργεια SUV της σουηδικής εταιρίας είναι το πιο δημοφιλές της μοντέλο σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας ξεπεράσει ήδη το 1,68 εκατομμύριο μονάδες σε πωλήσεις.

Επιβλητική παρουσία και premium σαλόνι

Συνδυάζει ένα “αθλητικό” αμάξωμα με ένα αριστοκρατικό σαλόνι εξαιρετικής ποιότητας και κορυφαίας τεχνολογίας, το ΧC60 απευθύνεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο και απαιτητικό κοινό, που ψάχνει το διαφορετικό και θέλει να συνδυάσει τον δυναμισμό με μία πολυτελή αίσθηση στις μετακινήσεις του.

Το εξυπνότερο XC60 που έχει κατασκευαστεί ποτέ

Κινητήρες και plugin hybrid έκδοση

Τα νέα υβριδικά συστήματα κίνησης της Volvo φέρουν τον κωδικό “Β” και αξιοποιούν την ηλεκτρική ισχύ συνδυάζοντάς την με μονάδες βενζίνης και diesel. Ξεκινούν από τον B4 (diesel) των 197 ίππων και περιλαμβάνουν ακόμη τον B5 (diesel και βενζίνης) και τον B6 (βενζίνης). Αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία ανάκτησης της κινητικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα, αφενός αποδίδουν μεγαλύτερη ισχύ, αφετέρου είναι έως και 15% πιο οικονομικοί σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, με ανάλογη μείωση των βλαβερών εκπομπών. Στην κορυφή της γκάμας του XC60 παραμένει η έκδοση Τ8 Twin Engine με plug-in υβριδικό σύστημα, που εντυπωσιάζει με την ισχύ των 390 ίππων, αλλά και με τη δυνατότητά της να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά, αθόρυβα και με μηδενικούς ρύπους.

Το XC60 Recharge

Το XC60 Recharge είναι εξοπλισμένο με τον τελευταίας τεχνολογίας plug-in υβριδικό κινητήρα μας. Παρέχοντας υψηλή απόδοση ισχύος και μεγαλύτερη αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια, αυτό το δυναμικό μεσαίου μεγέθους SUV διευρύνει την αμιγώς ηλεκτρική ελευθερία κίνησης και μειώνει περαιτέρω τις εκπομπές ρύπων. Οδηγήστε πιο μακριά με μία μόνο φόρτιση. Στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα Pure, το XC60 Recharge μπορεί να διανύσει έως και 79 χλμ. με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Πολυτελές και ασφαλές εσωτερικό

Η κορυφαία ποιότητα υλικών και το ευχάριστο περιβάλλον, δημιουργεί το καλύτερο εσωτερικό κόσμο της κατηγορίας. Μάλιστα, με την τεχνολογία Advanced Air Cleaner του πρώτου στον κόσμο συστήματος ελέγχου ποιότητας του αέρα, που αποτρέπει την εισχώρηση επικίνδυνων σωματιδίων PM 2.5 στην καμπίνα σε ποσοστό έως και 95%, ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους επιβάτες να απολαμβάνουν την καλύτερη και πιο υγιεινή ποιότητα αέρα, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Τεχνολογίες και ενσωματωμένες υπηρεσίες Google

Με τους Χάρτες Google πλήρως ενσωματωμένους στο αυτοκίνητο και τον φωνητικό χειρισμό μέσω του Google Assistant, οι πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο και ο αυτόματος επανασχεδιασμός διαδρομής σάς επιτρέπουν να φτάνετε στον προορισμό σας με λιγότερη ταλαιπωρία. Με τον​ ​Google​ ​Assistant​ στο Volvo σας, μπορείτε​ να​ λαμβάνετε οδηγίες, να απολαμβάνετε περιεχόμενο ψυχαγωγίας, να επικοινωνείτε με τους φίλους, τους συγγενείς και τους συναδέλφους σας, καθώς και να ρυθμίζετε το περιβάλλον της καμπίνας ​–​ χωρίς καν να αφήνετε το τιμόνι. Απλώς πείτε, “Hey Google” για να ξεκινήσετε.

Η προηγμένη τεχνολογία προσφέρει εξατομικευμένη άνεση και κινητικότητα

Assisted Safety

Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS) προσφέρει ενεργή υποστήριξη κατά την αλλαγή λωρίδων, ενώ η έξυπνη τεχνολογία Safety Assistance μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να αποφύγετε άλλα οχήματα, πεζούς, ποδηλάτες και μεγάλα ζώα ακόμα και μέσα στη νύχτα. Το Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα βοηθά τον οδηγό όταν κάνει όπισθεν σε περιπτώσεις που η ορατότητα είναι περιορισμένη. Σε περίπτωση που, επιχειρώντας να στρίψετε, διασταυρωθείτε με επερχόμενο όχημα, η τεχνολογία Safety Assistance μπορεί να βοηθήσει ενεργοποιώντας αυτόματα τα φρένα, εφόσον υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης. Τέλος, με τέσσερις κάμερες που παρέχουν εικόνα 360° και πλευρικούς αισθητήρες που πληροφορούν για τα αντικείμενα στο πλάι του αυτοκινήτου, το σύστημά μας μπορεί να σας βοηθήσει να σταθμεύσετε με σιγουριά ακόμα και σε περιορισμένους χώρους.

Τα κάνει όλα... μόνο του

Το ενεργό σασί με την αυτορυθμιζόμενη αερανάρτηση σε όλους τους τροχούς κάνει το XC60 σας ακόμα πιο δυναμικό και πιο εκλεπτυσμένο. Διατηρεί αυτόματα το ύψος οδήγησης και προσαρμόζει κάθε αμορτισέρ στις τρέχουσες συνθήκες δρόμου και οδήγησης για βελτιστοποιημένη άνεση και σταθερότητα σε όλες τις ταχύτητες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Volvo XC60 T8 AWD plug-in hybrid

Ισχύς (PS)

455

Ροπή (Nm)

709

Επιτάχυνση (sec)

4,9

Εκπομπές CO2 (gr/km)

24

Κατανάλωση (lt/100km)

1,1

Ηλεκτρική αυτονομία (km)

78

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video