Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τράμπ: Μίσος για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τράμπ: Μίσος για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Τράμπ: Μίσος για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Το μίσος του στην Ευρωπαϊκή και Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν έκδηλη, τουλάχιστον σε πολλές δηλώσεις του πρώην και ίσως επόμενου, Προέδρου των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά ως Πρόεδρος, παρά τις απειλές και τις δηλώσεις δεν έπραξε κάτι εναντίον των Ευρωπαϊκών και ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Ομως η δεύτερη θητεία τρομάζει.

Ως Προεδρος, πάμπολλες φορές είχε απειλήσει με επιπλέον εισαγωγικούς δασμούς 25% στα αυτοκίνητα που εισάγονται από Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιβάλλουν επιπλέον δασμούς σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα επιβάλλει και εκείνη με την σειρά της επιπλέον δασμούς στα αυτοκίνητα που προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Ας πάμε πίσω στο 1990 τότε που ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έλεγε σε συνέντευξή του στο Playboy.
“Αν γίνω Πρόεδρος, θα υπερφορολογήσω όλες τις Mercedes και όλα τα Ιαπωνικά προϊόντα”, μεταξύ των οποίων τις Toyota, Honda, Subaru, Mitsubishi, Nissan, Lexus, Infiniti κλπ.

Advertisement
Advertisement

Ο επιχειρηματίας, τότε, δήλωνε πως δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία. Έδινε όμως με άνεση οδηγίες προς την τότε Κυβέρνηση για θέματα Οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής.

Μάλιστα απο τότε δεν έκρυβε το θαυμασμό του για τα επιχειρηματικά μυαλά της τότε Σοβιετικής Ένωσης, λέγοντας πως είναι άξιοι αντίπαλοι, σκληροί διαπραγματευτές “και πιο έξυπνοι απο τους δικούς μας”, όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η Αμερική έχει έξυπνους διαπραγματευτές, αλλά δυστυχώς αυτοί δεν είναι αιρετοί.

Advertisement

Trump_playboy2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πιο ακριβή Lamborghini Diablo είναι αυτή του Τράμπ
«Εορταστική επίθεση» Τραμπ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
Στο “σφυρί” δύο πολυτελή αυτοκίνητα του Ντόναλντ Τραμπ

Advertisement