Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετά τα… αριστερά πανηγύρια η προσγείωση

Ελλάδα 23:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετά τα… αριστερά πανηγύρια η προσγείωση

ΝΕΑ

Μετά τα… αριστερά πανηγύρια η προσγείωση

ΝΕΑ

Οπως είχαμε προβλέψει (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) μετά τα πανηγυρικά αυξητικά ποσοστά, που επέφεραν και κάποια… αριστερά πανηγύρια, για δήθεν ανάπτυξη και άνοδο της ψυχολογίας των Ελλήνων (όπως η χαρακτηριστική δήλωση του Πρωθυπουργού για ρεκόρ εξόδου το Πάσχα(!), ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα, σε ότι αφορά τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Το +56,9% του Φεβρουαρίου και το +49,5% του Μαρτίου, έγινε – 12% τον Απρίλιο, ενώ και τον Μάιο αναμένεται μείωση των πωλήσεων πάντα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες πωλήσεις πέρσι.  Θυμίσουμε ότι οι αυξομειώσεις αυτές γίνονται γιατί το 2016, οι υποψήφιοι αγοραστές, περίμεναν τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών να υπογράψει την ανανέωση της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων. Η αναμονή κράτησε τρείς μήνες, όπως «κράτει» έκαναν και οι πωλήσεις.

Πριν δύο μήνες είχαμε γράψει χαρακτηριστικά σε άρθρο μας: «… προειδοποιούμε ότι και τον Μάρτιο θα υπάρξει αύξηση στις πωλήσεις, αφού το «οκ» για την απόσυρση είχε δοθεί αρχές Απριλίου 2016. Να δούμε λοιπόν τις πωλήσεις του Απριλίου και του Μάϊου, σε σύγκριση πάντα με τους περσινούς μήνες…».

Advertisement
Advertisement

Με αγωνία αναμένουμε τα σχόλια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ…

Όπως και να έχει, η λανθασμένη φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης πάνω και στο αυτοκίνητο (στην αγορά του) η οποία τιμωρεί ακόμα και τα συστήματα ασφαλείας που θα επιλέξει ο αγοραστής να βάλει στο αυτοκίνητό του (θα επανέλθουμε με ρεπορτάζ), αλλά και η αστάθεια στην φορολόγηση της χρήσης του. Αποτρέπει ακόμα και τους λίγους που μπορούν, να αλλάξουν τα αυτοκίνητό τους, μετατρέποντας τον στόλο της χώρας μας, στον γηραιότερο της Ευρώπης και σε έναν από τους γηραιότερους στον κόσμο, με όλες τις ανάλογες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ασφάλεια των δρόμων μας.

Το εναντίων μάλιστα. Η Κυβέρνηση θέλοντας να «γλύψει» τους ταξιτζήδες» αυξάνει τα χρονικά όρια χρήσης των οχημάτων ταξί, μετατρέποντας – κυρίως τις μεγαλουπόλεις – σε περιβαντολλογικά κολαστήρια, ενώ πλήττεται και η εικόνα μας απέναντι στους τουρίστες – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Advertisement