Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το diesel μετρά τις πληγές του στην Ευρώπη

Ελλάδα 23:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το diesel μετρά τις πληγές του στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Το diesel μετρά τις πληγές του στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Ευρώπη υπήρξε η αγορά του πετρελαιοκίνητου, αναμφισβήτητα. Αλλά δεν είναι πλέον, τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου του 2017 από τη JATO Dynamics. Συνολικά, η αγορά στη Γηραιά Ήπειρο μειώθηκε κατά 7,1% – αλλά οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων υποχώρησαν περισσότερο από δύο φορές το μήνα, με πτώση κατά 15% τον Απρίλιο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τον Απρίλιο του 2016, ένα στα δύο αυτοκίνητα που πωλούνταν στην Ευρώπη ήταν diesel. Τον περασμένο μήνα, αυτό έπεσε στο 46% – που σημαίνει ότι το πετρέλαιο δεν είναι πλέον ο κυρίαρχος τύπος καυσίμου για τους Ευρωπαίους.

Ενώ υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτή τη στροφή, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως το σκάνδαλο του Dieselgate αποτέλεσε την αρχή αυτής της πτώσης“, δήλωσε ο παγκόσμιος αναλυτής αυτοκινήτων JATO Dynamics Felipe Munoz. Από το σκάνδαλο, το οποίο ξέσπασε το 2015, το πετρέλαιο υπέστη πλήγμα στη φήμη του, καθώς οι κυβερνήσεις αναθεωρούν άμεσα τις νομοθεσίες που επηρεάζουν σαφώς τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων diesel, με πρώτο παράδειγμα φυσικά, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με τα παραπάνω, τα μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη, συνεχίζουν να συμβουλεύουν τους καταναλωτές να αποφεύγουν το diesel όσο αυτό είναι δυνατό. Ασχολούνται εκτεταμένα με αυτό που έρχεται, δηλαδή, με την συνεχιζόμενη ώθηση για ηλεκτρικά/υβριδικά οχήματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα σε αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΥΡΟ ΣΑΣ!

Σε ότι αφορά στα μοντέλα, ο μεγαλύτερος νικητής σε σχέση με το συνολικό μερίδιο αγοράς ήταν το νέο Peugeot 3008, το οποίο έγινε αμέσως το πέμπτο πιο καλοπουλημένο SUV. Τόσο η PSA όσο και η Volkswagen βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πωλήσεων, παρά τις γενικές αδυναμίες στην ευρωπαϊκή αγορά. Μαζί το VW Group και ο όμιλος PSA αντιπροσωπεύουν τέσσερις στις δέκα πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη. Τώρα με λιγότερους πετρελαιοκινητήρες και περισσότερα σύνολα βενζίνης ως μέρος αυτού του νέου μείγματος.

Advertisement