Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές πωλήσεις

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές πωλήσεις

ΝΕΑ

Αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές πωλήσεις

ΝΕΑ

Τεράστιο ενδιαφέρον προκαλούν τα επίσημα στοιχεία που διέρρευσαν για την πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου το τελευταίο διάστημα, τις τάσεις, τις επιρροές, αλλά σε τελική ανάλυση τα αίτια της πτώσης της τον περασμένο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στην επιφάνεια λοιπόν ήρθε το γεγονός πως η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου σε επίπεδο πωλήσεων κινήθηκε πτωτικά και συγκεκριμένα σε ποσοστό 6,6% τον περασμένο Απρίλιο, έτσι ακριβώς όπως αναφέρεται στα επίσημα στοιχεία του ACEA (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου). Τον Απρίλιο πουλήθηκαν 1.191.034 νέα αυτοκίνητα στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, με την ισπανική αγορά να γνωρίζει άνθηση 1,1%.

Από εκεί και πέρα, η Γαλλική αγορά γνώρισε πτώση 6%, η Γερμανική 8%, η Ιταλική 4,6% και η Αγγλική 19,8% παρακαλώ! Είναι προφανές πως η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο έχει ποτίσει όλο το ευρωπαϊκό στερέωμα, με αποτέλεσμα να διακρίνουμε αυτή την αρνητική εικόνα έτσι όπως μεταφράστηκε τον προηγούμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Σημειώστε δε πως μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους που διανύουμε, πουλήθηκαν στην Ευρώπη 5.332.854 νέα ΙΧ (+4,7%).

Τα VW Group, PSA Group, Renault Group οδηγούν την κούρσα από πλευράς όγκου πωλήσεων, όντας τα πιο ισχυρά σε αυτή την άτυπη εμπορική μάχη πωλήσεων στην Ευρώπη.