Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: “Ψάχνεται” η BMW με το κλασικό Mini!

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό: “Ψάχνεται” η BMW με το κλασικό Mini!

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: “Ψάχνεται” η BMW με το κλασικό Mini!

ΝΕΑ

Είδηση-βόμβα αποτελεί το γεγονός, πως σκέψεις έχουν περιβάλλει τους ανθρώπους της BMW τις δυο τελευταίες εβδομάδες, για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν στην υλοποίηση μιας περιορισμένης παραγωγής του κλασικού και αειθαλούς Mini. Oh yes!

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το αμόκ των θαυμαστών του κλασικού Mini δεν έσβησε ποτέ μετά το τέλος της παραγωγής του πριν σχεδόν 17 συναπτά έτη. Το αντίθετο θα λέγαμε μάλιστα. Το αίσθημα πόθου φούντωνε ολοένα, ακόμη και τα τελευταία χρόνια που η γερμανική φίρμα έχει δημιουργήσει μια υπερπλήρη γκάμα του νέου MINI, το οποίο θυμίζει περισσότερο πια σε διαστάσεις, Maxi…

Τα blogs των πιστών του Classic Mini ανά την υφήλιο πήραν φωτιά την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της είδησης πως η British Motor Heritage, προτίθεται να κατασκευάσει ολοκαίνουργια τροποποιημένα σασί του κλασικού Mini και να τα διαθέσει προς πώληση (σχεδόν 12.000 ευρώ έκαστο) στο τέλος της Άνοιξης, προς τις αρχές του καλοκαιριού.

Advertisement
Advertisement

Classic-Mini-BMW-BHM-tsiro-640

Η άμεση ζήτηση και το ενδιαφέρον του κοινού μέσα από τα social media και όχι μόνο, πυροδότησε συζητήσεις στο εσωτερικό της BMW, για το πώς μπορούσε να βρεθεί τρόπος, προκειμένου να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Mustang και Jaguar, δίνοντας ζωή στο πετυχημένο Mini του παρελθόντος. Άλλωστε, έχουν εκφράσει κατά καιρούς την πρόθεση να προσθέσουν στη λίστα των μοντέλων τους ένα αμιγώς μικρό αυτοκίνητο, απαίτηση πολλών καταναλωτών.

Εκεί που σκοντάφτει η εκπληκτική ιδέα ακόμη, είναι στις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας, με τους Γερμανούς να αναζητούν «παράθυρο στο νόμο» προκειμένου να προχωρήσουν. Σε ότι αφορά στις εκπομπές ρύπων, εκεί θα βρουν αντίδοτο, με σύγχρονα μηχανικά μέρη από το πλούσιο ράφι της εταιρίας.

Advertisement

Οι συζητήσεις δεν έχουν σταματήσει, ούτε μεταξύ του γερμανικού ομίλου και της βρετανικής BMH, οπότε όσο ζει κανείς ελπίζει! Λέτε να γίνει το θαύμα;

Classic-Mini-BMW-BHM-front-tsiro-640

Advertisement

 

 

 

Advertisement