Live Κίνηση
Περισσότερα
VW GOLF

Volkswagen Golf: Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen Golf: Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

VW GOLF

Volkswagen Golf: Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

VW GOLF

Εκεί γύρω στο 1970, η Volkswagen, σε αντίθεση με σήμερα, είχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Τα απαρχαιωμένα μοντέλα Type 3 και Type 4 με αερόψυκτους κινητήρες τοποθετημένους πίσω, πουλούσαν πολύ λιγότερο από τον Σκαραβαίο. Παράλληλα και οι πωλήσεις του ίδιου του Σκαραβαίου άρχισαν να μειώνονται τόσο σε Ευρώπη όσο και Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η εταιρία ήξερε ότι η παραγωγή του Σκαραβαίου σε κάποια φάση θα σταματούσε και η αντικατάσταση του ήταν ένας εφιάλτης γι αυτήν. Έπρεπε να βγάλει στην παραγωγή ένα πιο σύγχρονο αυτοκίνητο με υδρόψυκτο κινητήρα μπροστά σε αντίθεση με τα πισωκίνητα και αερόψυκτα μοντέλα της γκάμας της μέχρι τότε. Έτσι, στράφηκε στην Audi – Auto union που είχε εξαγοράσει, καθώς είχε εμπειρία στον τομέα αυτόν.

Στην αρχή παρήγαγε το Passat που ήταν μια hatchback έκδοση του Audi 80 της εποχής το οποίο κέρδισε ένα καλό μερίδιο στην αγορά. Ακολούθησε το Scirocco ένα μικρό coupe που βασιζόταν στο σασί του μελλοντικού Golf.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο όμως που αντέστρεψε στην ουσία το αρνητικό κλίμα της γερμανικής εταιρίας, ήταν αναμφίβολα το προσθιοκίνητο και υδρόψυκτο Golf το οποίο παρουσιάστηκε το 1974, παίρνοντας ουσιαστικά το όνομα του από το δημοφιλές παιχνίδι.