Suzuki Swift

Οι τεχνολογίες του Suzuki Swift

Ελλάδα 4:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι τεχνολογίες του Suzuki Swift

Suzuki Swift

Οι τεχνολογίες του Suzuki Swift

Suzuki Swift

H ιαπωνική φίρμα έχει προικίσει τη νέα γενιά του Swift με μια σειρά από νέα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Ας δούμε τα σημαντικότερα από αυτά και πως λειτουργούν.

Advertisement
Advertisement

Dual Sensor Brake Support (DSBS)
Το εξελιγμένο σύστημα εμπρόσθιας ανίχνευσης υποστηρίζει μια σειρά από τεχνολογίες ασφάλειας, με βασικότερη από αυτές το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης Dual Sensor Brake Support (DSBS). Εάν το σύστημα εντοπίσει πιθανότητα σύγκρουσης με αντικείμενο που βρίσκεται εμπρός, ενεργοποιεί μια ηχητική και μια οπτική ειδοποίηση. Σε περίπτωση που εντοπίσει σημαντικό κίνδυνο και ο οδηγός πραγματοποιήσει φρενάρισμα πανικού, το σύστημα ενεργοποιεί την υποβοήθηση πέδησης, ενισχύοντας το φρενάρισμα. Σε περίπτωση που ο κίνδυνος αυξηθεί ακόμα περισσότερο, το σύστημα ενεργοποιεί ισχυρότερα την αυτόματη πέδηση, σε μια προσπάθεια αποφυγής της σύγκρουσης ή έστω τη μείωσης της ζημιάς.

Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας
Όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα από 60 χλμ/ώρα και αλλάζει λωρίδα χωρίς την ενεργοποίηση του φλας από τον οδηγό, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό μέσω λυχνίας στον πίνακα οργάνων και δόνησης του τιμονιού.

Advertisement
Advertisement

Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου
Με ταχύτητα από 60 χλμ/ώρα, το σύστημα ανιχνεύει τις διαχωριστικές γραμμές λωρίδας εκατέρωθεν του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον οδηγό μέσω λυχνίας και ηχητικής ειδοποίησης στην περίπτωση που εντοπίσει κίνδυνο εκτροπής του αυτοκινήτου.

Αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (High Beam Assist)
Κατά την οδήγηση με ταχύτητα από 40 χλμ./ώρα, η αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, σχεδιάστηκε για να αλλάζει αυτόματα τους προβολείς μεταξύ μεσαίας και μεγάλης σκάλας ανάλογα με την παρουσία άλλων οχημάτων και του περιβάλλοντος φωτισμού.

Adaptive cruise control
Όταν υπάρχει προπορευόμενο όχημα, ένα χιλιοστομετρικό ραντάρ μετρά την απόσταση από αυτό, και αυτομάτως διατηρεί μεγάλη, μέση ή μικρή απόσταση, κατ’ επιλογή του οδηγού. Όταν δεν υπάρχει προπορευόμενο όχημα, το σύστημα διατηρεί την προκαθορισμένη από τον οδηγό ταχύτητα (από 40 χλμ/ώρα έως 160 χλμ/ώρα).
Άλλες τεχνολογίες ασφάλειας
• Radar Brake Support
• Hill hold control
• Σύστημα ειδοποίησης εκτάκτου ανάγκης
• Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας (ESP®)
• Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών
• Απορροφητικό αμάξωμα τεχνολογίας TECT
• 6 SRS αερόσακοι
• Αμάξωμα μετριασμού τραυματισμού πεζών

Advertisement

15_SWIFT_interior_side_background.jpg

Suzuki Swift 1.0 BoosterJet SHVS

Advertisement