Live Κίνηση
Περισσότερα
Suzuki Swift

H γκάμα κινητήρων του Suzuki Swift

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H γκάμα κινητήρων του Suzuki Swift

Suzuki Swift

H γκάμα κινητήρων του Suzuki Swift

Suzuki Swift

Mε δύο επιλογές κινητήρων είναι διαθέσιμη η νέα γενιά του Swift στη χώρα μας. Μεταξύ αυτών συναντούμε έναν τούρμπο με χωρητικότητα ενός λίτρου και έναν ατμοσφαιρικό 1,2 λίτρων. Και τα δύο μοτέρ μπορούν να συνδυαστούν με ένα νέο ήπιο υβριδικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.0 BOOSTERJET

Ο βενζινοκινητήρας 1.0 BOOSTERJET προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου και υψηλή δύναμη. Η μικρή του χωρητικότητα και η τεχνολογία άμεσου ψεκασμού περιορίζουν την κατανάλωση καυσίμου, την ώρα που ο υπερτροφοδότης παράγει ροπή ισοδύναμη με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.700-1.800 κυβικών εκατοστών, από μόλις ένα λίτρο χωρητικότητας.

Παράλληλα, ενώ προσφέρει υψηλή απόδοση, έχει εξαιρετική συμπεριφορά στις μετρήσεις NVH (θόρυβος, δονήσεις και τραχύτητα), χάρη στις επιτυχημένες προσπάθειες να αυξηθεί σημαντικά η ακαμψία συνολικά, και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ελαχιστοποίηση του θορύβου και των δονήσεων που συνήθως προέρχονται από τη λειτουργία ενός 3κύλινδρου κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Κινητήρας 1.2 DUALJET

Το νέο Swift διατίθεται επίσης με τον βενζινοκινητήρα 1.2 DUALJET, αναζωογονημένο με συμπαγείς κυλίνδρους για υψηλότερη αναλογία συμπίεσης και εφοδιασμένο με διαχείριση καυσαερίων με περιοριστικό σύστημα προανάφλεξης και πολλαπλό ψεκασμό, που συνδυάζεται με άλλα χαρακτηριστικά για να πετύχει βελτίωση, κατά μέσο όρο 5%, στην κατανάλωση καυσίμου, συγκριτικά με τον 1.2 DUALJET που χρησιμοποιείται στο υπάρχον Swift.

Ελαφρύ και συμπαγές ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS

Το SHVS (Smart Hybrid Vehicle της Suzuki) είναι ένα ιδανικό για συμπαγή αυτοκίνητα υβριδικό σύστημα. Χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG), που λειτουργεί τόσο ως δυναμό, όσο και ως ηλεκτροκινητήρας, και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 Volt υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Βοηθά τον κινητήρα σε περιπτώσεις που συνήθως απαιτείται υψηλή κατανάλωση καυσίμου, όπως για παράδειγμα η εκκίνηση από στάση ή η επιτάχυνση, οπότε το SHVS πετυχαίνει τη μείωση της κατανάλωσης παρέχοντας υποβοήθηση μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει παραχθεί μέσω της πέδησης και έχει αποθηκευτεί στη μπαταρία. Επειδή το σύστημα ISG χρησιμοποιεί ιμάντα, αντί για την παραδοσιακή μίζα, για την επανεκκίνηση του κινητήρα μετά από ένα αυτόματο σταμάτημα, προσφέρει πιο ήσυχη και ομαλή επανεκκίνηση. Το SHVS είναι διαθέσιμο τόσο με τον 1.0 BOOSTERJET όσο και με τον 1.2 DUALJET κινητήρα.

Επιπλέον, η ελαφριά και υψηλού χρόνου ζωής μπαταρία ιόντων λιθίου, έχει εξαιρετική αποδοτικότητα επαναφόρτισης, που επιτρέπει τη συχνότερη υποβοήθηση του κινητήρα. Η μπαταρία επίσης παρέχει ενέργεια στα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου, όπως τα ηλεκτρικά συστήματα του κινητήρα, τα όργανα και το ηχοσύστημα.

Advertisement

Suzuki-Swift-2018-1280-63