Live Κίνηση
Περισσότερα
Nissan Micra

Nissan Micra: Από εδώ ξεκίνησαν όλα…

Ελλάδα 4:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Micra: Από εδώ ξεκίνησαν όλα…

Nissan Micra

Nissan Micra: Από εδώ ξεκίνησαν όλα…

Nissan Micra

Από εδώ ξεκίνησαν όλα, το Nissan Micra λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 1983, ενώ από τότε έχουν κατασκευαστεί πέντε γενιές , με περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα του μοντέλου, σε όλη την Υφήλιο. Τι κρύβεται πίσω από την τεράστια επιτυχία του;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων δεκαετιών, το Micra έχει αποτελέσει το πρότυπο στην κατηγορία των supermini οχημάτων, ενώ το 1993, έγινε το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο που κέρδισε το υψηλού κύρους βραβείο, του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς (COTY). Το MICRA είναι ένα πραγματικό παγκόσμιο αυτοκίνητο, καθώς πωλείται σε 56 χώρες της Υφηλίου.

Συνώνυμο της ευχρηστίας αλλά και της αξιοπιστίας, το Micra κέρδισε πολλούς φίλους και από τα δυο φύλα. Εύκολο στην οδήγηση, λειτουργικό, ανθεκτικό στις δύσκολες συνθήκες των μεγαλουπόλεων αμέσως ταυτίστηκε με το αστικό περιβάλλον, τη χαμηλή κατανάλωση, την ελάχιστη συντήρηση, τις κόμπακτ διαστάσεις. Η πρώτη γενιά χρησιμοποίησε κινητήρες 1,0, αλλά και 1,2 λίτρων. Τόσες δεκαετίες μετά, το Micra μεγαλώνει, ωριμάζει, γίνεται ακόμη πιο ποιοτικό και θέτει υψηλά τον πήχη στην κατηγορία των μικρών.

Advertisement
Advertisement

Nissan-Micra-Mk1-inter-tsiro-640Nissan-Micra-Mk1-tsiro-640