Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Μη ξοδεύεις καύσιμο χωρίς λόγο…

Ελλάδα 0:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μη ξοδεύεις καύσιμο χωρίς λόγο…

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Μη ξοδεύεις καύσιμο χωρίς λόγο…

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Με αφορμή τις δυσάρεστες εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση της τιμής των καυσίμων από τις αρχές του νέου έτους, σας υπενθυμίζουμε εν συντομία τι μπορούμε να κάνουμε για να μην γίνουμε ο καλύτερος φίλος του πρατηριούχου της γειτονιάς.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας πως δεν παλεύουμε πίσω από το τιμόνι και πως οι κινήσεις μας απαιτείται να είναι αρμονικές.

Στην κίνηση στην πόλη μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατό μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο διατηρώντας τις στροφές του κινητήρα σε χαμηλό εύρος.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό τον τρόπο, η κατανάλωση μπορεί να πέσει έως και 51% παρακαλώ. Οι προοδευτικές εκκινήσεις στο φανάρι ή οπουδήποτε αλλού επίσης εξοικονομούν έξυπνα καύσιμο σε ποσοστό μέχρι και 35%…

economy-640

Όταν σταματάτε για πάνω από ένα λεπτό, επιλέξτε να σβήσετε τον κινητήρα. Ειδικά στις γυναίκες παρατηρείται το φαινόμενο πως αφήνουν χωρίς λόγο τον κινητήρα να δουλεύει για πολύ ώρα ενώ το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Advertisement

Στον αυτοκινητόδρομο όσο μπορείτε διατηρείστε σταθερή την ταχύτητα έως 120 km/h, με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δείτε μείωση της κατανάλωσης έως και 8%.

diktis kausimou-640

Advertisement

Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε (συνήθως νωρίς το πρωί)  μην κάνετε το λάθος να προθερμαίνετε τον κινητήρα με το αυτοκίνητο σε στάση. Αυτό ίσχυε πριν από δεκαετίες για αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας. Ξεκινήστε αμέσως οδηγώντας φιλικά, μέχρις ότου ο δείκτης θερμοκρασίας ανέβει στο «normal».

 

 

Advertisement