Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Τα συστήματα τεχνολογίας του νέου Audi A6

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα συστήματα τεχνολογίας του νέου Audi A6

AUDI

Τα συστήματα τεχνολογίας του νέου Audi A6

AUDI

Η 8η γενιά του Audi A6 παρουσιάστηκε στις αρχές του μήνα κλέβοντας τις εντυπώσεις στην κατηγορία του. Με κορυφαία τεχνολογία σε συνδεσιμότητα, άνεση και κινητήρες, το νέο μοντέλο θέτει νέα στάνταρ για τα δεδομένα των μεγάλων σεντάν.

Advertisement
Advertisement

Λειτουργικό σύστημα ΜΜΙ με υποστήριξη αφής

Το νέο Α6 διαθέτει το πιο σύγχρονο και πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό στην κατηγορία. Με δύο οθόνες αφής, που αναβαθμίζουν το λειτουργικό σύστημα MMI, καθιστώντας το ό,τι πιο σύγχρονο και άμεσο στην επικοινωνία οδηγού – αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο διαθέτει δύο οθόνες στην κεντρική κονσόλα, με τον οδηγό να χειρίζεται το σύστημα infotainment μέσω της πάνω οθόνης, ενώ η κάτω χρησιμοποιείται για το σύστημα κλιματισμού, την εισαγωγή κειμένου και τις λειτουργίες άνεσης. Το λειτουργικό σύστημα αφής MMI με oπτική και ηχητική ανάδραση διαθέτει μια πρωτοποριακή λειτουργία: Oι χρήστες ακούν και νιώθουν ένα «κλικ» ως επιβεβαίωση μόλις τα δάχτυλά τους ενεργοποιήσουν μια λειτουργία. Με πολλές, έξυπνες επιλογές εξατομίκευσης, το αυτοκίνητο προσαρμόζεται απόλυτα στον οδηγό. Τα προκαθορισμένα μπουτόν των συνηθέστερων λειτουργιών αποτελούν την ιδανική βάση για εξατομικευμένες επιλογές και για ευκολία στη χρήση. Μέχρι και 7 διαφορετικοί οδηγοί μπορούν να αποθηκεύσουν τις μεμονωμένες προτιμήσεις τους σε ισάριθμα προφίλ χρηστών, έχοντας τη δυνατότητα να ρυθμίσουν μέχρι και 400 παραμέτρους.

A6 Tech 640 (4)

Advertisement
Advertisement

MMI navigation plus και Audi connect

Το νέο Audi A6 διαθέτει μια μεγάλη γκάμα λύσεων διασύνδεσης για κορυφαία ασφάλεια, άνεση και εξατομίκευση. Ο στάνταρ εξοπλισμός του περιλαμβάνει το MMI navigation, ενώ προαιρετικά διατίθεται το MMI navigation plus. Tο κορυφαίο στοιχείο μετάδοσης δεδομένων χρησιμοποιεί το καινούργιο Standard LTE Advanced. To MMI navigation plus διαθέτει επίσης και σειρά νέων δυνατοτήτων πλοήγησης. Μεταξύ αυτών μια λειτουργία αυτοεκμάθησης, η οποία βασίζεται στις διαδρομές που πραγματοποιούνται και από τις οποίες προκύπτουν έξυπνες προτάσεις πλήγησης. Η πλοήγηση γίνεται online μέσω των servers της HERE, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη τους τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε ολόκληρη την περιοχή κίνησης του Α6.

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού 

Advertisement

Το νέο Audi A6 με νέα και εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού θέτει νέα στάνταρ στην premium κατηγορία. Αυτά περιλαμβάνουν τα ParkPilot και GaragePilot, τα σύστημα αυτόματης στάθμευσης σε εξωτερικούς και στεγασμένους χώρους αντίστοιχα, που βάζουν και βγάζουν αυτόματα το αυτοκίνητο από θέσεις στάθμευσης και γκαράζ. Ο οδηγός μπορεί να αποβιβαστεί και στη συνέχεια να ενεργοποιήσει και να παρακολουθεί την όλη διαδικασία χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi app στο smartphone του. Τα δύο αυτά συστήματα αποτελούν μέρος του πακέτου Park assist, ενός από τα τρία πακέτα συστημάτων υποβοήθησης. Το City Assist με τη σειρά του περιλαμβάνει συστήματα όπως την καινούργια υποβοήθηση διασταυρώσεων. Το Tour assist διαθέτει την ενεργή υποβοήθηση κίνησης, στην οποία το προσαρμοζόμενο cruise control (Adaptive Cruise Control) συνδυάζεται με απαλές παρεμβάσεις στο σύστημα διεύθυνσης προκειμένου το νέο A6 να παραμένει στη λωρίδα του.

Audi A6 Sedan

Advertisement

Ήπια υβριδική (Mild-hybrid) τεχνολογία – Όλοι οι κινητήρες με ηλεκτρική υποβοήθηση 

Όλοι οι κινητήρες του νέου A6 διαθέτουν τη νέα ήπια υβριδική (mild-hybrid) τεχνολογία της Audi, στην οποία μια γεννήτρια με ιμάντα στη μίζα (belt alternator starter – BAS) συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Το Audi A6 μπορεί να ρολάρει με τον κινητήρα απενεργοποιημένο (coasting) με ταχύτητες μεταξύ 55-160 χλμ./ώρα. Η λειτουργία start-stop ενεργοποιείται με ταχύτητες έως 22 χλμ./ώρα, ενώ, επιπλέον, ο κινητήρας τίθεται  εκ νέου σε λειτουργία μόλις μετακινηθεί το αυτοκίνητο εμπρός από το A6. Κατά την επιβράδυνση το BAS μπορεί να ανακτήσει ενέργεια μέχρι και 12 kW. Στην πράξη η MHEV, η ήπια υβριδική τεχνολογία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 0,7 λίτρα/100 χλμ.

A6 Tech 640a

Advertisement