Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό Soul το 2014

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό Soul το 2014

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό Soul το 2014

ΝΕΑ

Τον περασμένο Αύγουστο το NewsAuto.gr σας είχε ενημερώσει για την άφιξη της δεύτερης γενιάς του Soul, παρουσιάζοντας φωτογραφίες από τα αυτοκίνητα δοκιμών. Πλέον έφθασαν στην… επιφάνεια και πληροφορίες που αναφέρουν ότι ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του νέου πολυμορφικού της Kia θα ακολουθήσει και η πλήρης ηλεκτρική έκδοσή του.

Advertisement
Advertisement

Το Soul EV αναμένεται λοιπόν το 2014 με άγνωστο μέχρι στιγμής ηλεκτροκινητήρα, η παρουσία όμως του ηλεκτρικού – περιορισμένης παραγωγής – Ray EV μπορεί να μας φανεί χρήσιμη. Κυκλοφορεί αποκλειστικά στην αγορά της Νοτίου Κορέας, με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 68 PS και μπαταρίες ιόντων λιθίου που εξασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία 140 km. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται πάντως να αλλάξουν προς το καλύτερο στην περίπτωση του ηλεκτρικού Soul, ώστε το πολυμορφικό της Kia να μην περιορίζεται για χρήση μόνο μέσα στην πόλη.

Όσον αφορά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης του νέου Soul, ο 1.6 με τα 126 PS αναμένεται να αντικατασταθεί από τον εξελιγμένο 1.6 GDi, απόδοσης 135 PS, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Σχεδιαστικά ίσως δανειστεί στοιχεία από το εικονιζόμενο πρωτότυπο Track’ster, το οποίο είχε παρουσιάσει η Kia στην έκθεση του Σικάγο, τον περασμένο Φεβρουάριο.[nggallery id=716]

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!

Advertisement
Advertisement