Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό του μέλλοντος από τη Renault

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό του μέλλοντος από τη Renault

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό του μέλλοντος από τη Renault

ΝΕΑ

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για τη δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης μέχρι το 2020 επεξεργάζεται η Renault, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Γαλλία. Το project ονομάζεται NextOne και αφορά ένα μικρό αυτοκίνητο, με μήκος μόλις 3 m και θέσεις για 3+1 επιβάτες, στα πρότυπα δηλαδή του Toyota iQ.

Advertisement
Advertisement

Το πλάνο παραμένει εμπιστευτικό, οπότε δεν έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής πολλές πληροφορίες, ούτε κάποιο σκίτσο από το σχεδιαστικό τμήμα της γαλλικής εταιρείας. Με το NextOne η Renault θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που συνοδεύουν τα σημερινά ηλεκτρικά οχήματα: τις μεγάλες σε βάρος και κόστος μπαταρίες, την περιορισμένη αυτονομία και τη μεγάλη διάρκεια φόρτισης.

Το μελλοντικό ηλεκτρικό μοντέλο της Renault θα εξοπλίζεται με την επόμενη γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου, με μικρότερο όγκο αλλά και μεγαλύτερη χωρητικότητα. Μέσω ταχυφορτιστή, οι μπαταρίες θα μπορούν να φορτιστούν σχεδόν πλήρως εντός μόλις 10 λεπτών, εξασφαλίζοντας αυτονομία 150 km.

Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης θα περιορίσει και το κόστος αγοράς ενός τέτοιου μοντέλου και τα στελέχη της γαλλικής εταιρείας ευελπιστούν ότι θα βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 ευρώ.[nggallery id=696]

Advertisement
Advertisement