Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι διάσημοι με τις μεγαλύτερες συλλογές αυτοκινήτων

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι διάσημοι με τις μεγαλύτερες συλλογές αυτοκινήτων

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι διάσημοι με τις μεγαλύτερες συλλογές αυτοκινήτων

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που έχουν πάθος με τα αυτοκίνητα και πιο συγκεκριμένα τα… πανάκριβα αυτοκίνητα και τις αντίκες.

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ  (twitter.com/vassilikigew)

Είναι αλήθεια ότι οι διασημότητες παίρνουν ρούχα σχεδιαστών και ένδυσης από του καλύτερους οίκους μόδας δωρεάν, αυτό όμως δεν ισχύει με τα οχήματά τους. Στην περίπτωση αυτή δίνουν όσο-όσο για να αποκτήσουν το καλύτερο!

Ας δούμε λοιπόν το τοπ 10 των διασήμων με τις μεγαλύτερες συλλογές αυτοκινήτων στον κόσμο…

Advertisement
Advertisement

10. Nicholas Cage
Ο γνωστός σταρ του Χόλιγουντ πριν λίγα χρόνια αγόρασε μέσα ένα μόλις χρόνο 22 αυτοκίνητα. Είναι από αυτούς που ελέγχουν τακτικά τον κατάλογο των super αυτοκινήτων που διατίθενται προς πώληση, είτε πρόκειται για μια Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Alfa Romeo, Rolls Royce, Bentley ή Jaguar. Τον ίδιο προς το παρόν τον έχουμε δει να οδηγεί  μια Ferrari Enzo, μια Jaguar D-Type και μια Ferrari California 250 Spyder. Επίσης, έχει μια Lamborghini Miura που ανήκε στο παρελθόν από τον Σάχη του Ιράν (σημ: τον βασιλιά του Ιράν από το 1941 έως το 1979)

9. Snoop Dogg
Αγαπημένος του τύπος αυτοκινήτου του επιτυχημένου Αμερικανού ράπερ, τραγουδιστή, στιχουργού και ηθοποιού είναι τα Lowriders, δηλαδή αυτά που έχουν τροποποιηθεί έτσι ώστε η απόστασή τους από το έδαφος να είναι μικρότερη από τις προδιαγραφές σχεδιασμού τους. Το πιο αξιοπαρατήρητα οχήματα που έχει είναι μία χρυσή και μωβ Pontiac Parisienne του 1967 (στα χρώματα δηλαδή των Lakers!) και μία Buick Riviera του 1969.

Advertisement

8. Bill Goldberg
Ο δύο φορές πρωταθλητής στην πάλη (ο οποίος κατέχει μάλιστα τη διάκριση του πρώτου αήττητου πρωταθλητή στην ιστορία της επαγγελματικής πάλης) έχει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές αυτοκινήτων στον κόσμο. Πιστός στην εικόνα του, προτιμά τα ογκώδη αυτοκίνητα με κινητήρα που να κάνει πολύ θόρυβο, ώστε να μην περνά απαρατήρητος. Το πρώτο του ήταν ένα Plymouth GTX του 1967. Όταν άρχισε να γίνεται δημοφιλής και να βγάζει όλο και περισσότερα χρήματα, ο Goldberg αποφάσισε να επεκτείνει τη συλλογή του, η οποία περιλαμβάνει ένα Barracuda 440 6 Pack, ένα ανοιχτό σπορ Barracuda με Hemi κινητήρα, μία Shelby Cobra 427, ένα Dodge 330 του ’63, ένα Dodge Charger του ’69 και μία Mustang Boss 429.

Advertisement

7. Akon
Ο Αμερικανός καλλιτέχνης λατρεύει τα Ευρωπαϊκά supercars σε λευκό χρώμα, κυρίως διθέσια. Στη συλλογή του έχει Lamborghini Murcielago, Lamborghini Gallardo, άσπρη Ferrari 458 Italia και ένα θωρακισμένο Dartz Prombron SUV κατόπιν παραγγελίας. Ένα από τα αγαπημένα του αυτοκίνητα αποτελεί το Spyker C8 Spyder SWB, το οποίο είναι φυσικά άσπρο και του έχει βάλει και άσπρες ζάντες.

Advertisement

6. Tim Allen
Τον έχουμε δει να πρωταγωνιστεί στη σειρά “Home Improvement” στις αρχές του ’90 (σημ: προβλήθηκε στην Ελλάδα ως “O Μαστροχαλαστής”, στην οποία οδηγούσε ένα Ford convertible του ‘46 με V8 κινητήρα και ένα Ford Roadster του ’33 με κινητήρα Chervolet,  τα οποία έχει μέχρι και σήμερα. Βέβαια, δεν μένει μόνο με αυτά, καθώς στη συλλογή του θα βρούμε ακόμη ένα Ford F150 του 1956, μία Chevy Impala SS του 1996 με κινητήρα από Corvette ZR1 (!), μία Shelby GT500 KR του 1968, μία Ferrari 330 GTC μία Porsche Carrera GT αλλά και ένα όχημα «ειδικής παραγγελίας» που ετοιμάστηκε μόνο για εκείνον από τον Steve Moal: το «Tim Allen Moal Roadster Special».

5. Rowan Atkinson
Ο κωμικός και γνωστό με το όνομα Mr. Bean ανήκει σε αυτούς που αγαπούν τα αυτοκίνητα και περισσότερο τα βρετανικά. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τη πολύ μεγάλη του συλλογή, στην οποία περιλαμβάνονται οι McLaren F1 (στην οποία έβαλε πρόσφατα πωλητήριο ζητώντας… τον ουρανό με τ’ άστρα), Aston Martin V8 Vantage Zagato, Acura NSX, Aston Martin DB2, BMW 328 του 1939, Lotus Carlton, Jaguar XKE, Morgan Aeromax και μία σπάνια AC Ace του ’58. Αξιοσημείωτο είναι ότι τον Αύγουστο του 2011 τράκαρε με τη McLaren F1, η οποία σχεδόν διαλύθηκε και ο ηθοποιός έσπασε τον ώμο του αλλά ευτυχώς ανάρρωσε γρήγορα.

4. Nick Mason
Ο ντράμερ των Pink Floyd βρίσκεται και αυτός στη λίστα και μάλιστα σε πολύ υψηλή θέση. Ο Mason προσέχει τα οχήματά του, ώστε να παραμένουν σε άριστη κατάσταση. Επίσης, του αρέσει να παίρνει μέρος σε αγώνες αυτοκινήτων, όπως στον 24ωρο αγώνα του Μαν που έχει συμμετάσχει αρκετές φορές. Η συλλογή του απαρτίζεται από αντίκες και supercars, όπως: Alfa Romeo 8C 2300 του ’31, Ferrari 312 T3, Ferrari Enzo, McLaren F1 GTR, Maserati 250F, Bugatti Type 35 του ‘27, Jaguar D-Type του ’55 και Porsche 962 του 1990.

3. Jerry Seinfeld
Ο Jerry Seinfeld, ο κωμικός ηθοποιός, έχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή αυτοκινήτων Porsche – μεγαλύτερη είναι μόνο εκείνη στο μουσείο της γερμανικής μάρκας στη Στουτγάρδη! Η πρώτη Porsche της συλλογής του ήταν η Carrera 911 και από τότε έχει προσθέσει τη Spyder 550 του ‘55, τη 917 Le Mans, τη Carrera GT και πολλές άλλες, κάποιες από τις οποίες τις κρατά φυλαγμένες εδώ και χρόνια. Τα αυτοκίνητά του βρίσκονται στην Καλιφόρνια και το Μανχάταν και υπολογίζεται ότι η αξία τους αγγίζει τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

2. Ralph Lauren
Ο πασίγνωστος σχεδιαστής μόδας εκτός από το να ντύνει τους διάσημους, κατέχει μία από τις καλύτερες και μεγαλύτερες συλλογές αυτοκινήτων. Έχει μία από τις τρεις Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe του 1938 που κατασκευάστηκαν. Επίσης, τη συλλογή του αποτελούν μία Bugatti Veyron, η Alfa Romeo 8C2900 Mille Miglia του 1938, η Bentley Blower του ’29, μία Ferrari Testarossa του 1958, μία McLaren F1 και μία Mercedes Benz Count Trossi SSK του 1937. Η συλλογή του είναι τόσο μοναδική που έχει ήδη παρουσιαστεί σε μουσείο.

1. Jay Leno
Ο Jay Leno λατρεύει τα αυτοκίνητα και αυτός ήταν ένας πολύ καλός λόγος για να προλάβει τέσσερις μηχανικούς και κατασκευαστές σε ένα εργαστήριο για τα αυτοκίνητά του. Και αυτό γιατί; Γιατί πολύ απλά έχει περισσότερα από 200 στη συλλογή του και έτσι βρίσκεται δικαίως στο νούμερο 1! Κάποια από αυτά είναι η Baker Electric του 1909, η Doble Steam του 1924, η Buick Roadmaster του 1955 ενώ στη μακροσκελή λίστα των «κοσμημάτων» του βρίσκονται επίσης μία Stanley Steamer, μία προπολεμική Bugatti και φυσικά εντυπωσιακά κλασικά αυτοκίνητα. Το αγαπημένο του βέβαια δηλώνει πως είναι η McLaren F1 του 1995.