Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιπτάμενο αυτοκίνητο σε 2 χρόνια (video)

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιπτάμενο αυτοκίνητο σε 2 χρόνια (video)

ΝΕΑ

Ιπτάμενο αυτοκίνητο σε 2 χρόνια (video)

ΝΕΑ

Η ιδέα δεν είναι καινούρια αλλά δεκαετίες τώρα, το… ιπτάμενο αυτοκίνητο ήταν μία επιλογή που ταίριαζε περισσότερο σε μία ταινία του James Bond, παρά στην καθημερινή πραγματικότητά μας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Αυτό ενδέχεται να αλλάξει αν προχωρήσουν τα πλάνα της AeroMobil. Η εταιρία από τη Σλοβακία έχει εδώ και μερικούς μήνες παρουσιάσει την τρίτη και τελική εκδοχή του διθέσιου… “αεραυτοκινήτου” της, αλλά δεν περιορίζεται εκεί.

Ο επικεφαλής της, Juraj Vaculik, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Engadget πως το 2017 θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση του AeroMobil 3.0, που θα μπορεί να κινείται σαν αυτοκίνητο στο δρόμο και στη συνέχεια να… απογειώνεται κυριολεκτικά. Με την τελική ταχύτητα στο έδαφος να είναι στα 160 km/h και να ανεβαίνει στα 200 εν πτήσει.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα έδωσε και οικονομική τάξη μεγέθους για την απόκτησή του, που θα είναι κοντά στα 200 χιλιάδες ευρώ. Βέβαια ακόμα κι αν τα πλάνα των Σλοβάκων προχωρήσουν βάσει του χρονοδιαγράμματός τους, θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να νομοθετήσει τη δυνατότητα χρήσης ενός τέτοιου αυτοκινήτου-αεροπλάνου.

Γνωρίστε το AeroMobil της εταιρείας από τη Μπρατισλάβα, στο video που ακολουθεί…