Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE απο Ελβετία: Οδηγούμε το νέο Toyota Avensis (τιμές)

Ελλάδα 21:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE απο Ελβετία: Οδηγούμε το νέο Toyota Avensis (τιμές)

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE απο Ελβετία: Οδηγούμε το νέο Toyota Avensis (τιμές)

ΔΟΚΙΜΕΣ

Βρισκόμαστε στην Γενεύη για να κάνουμε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμής με το νέο Toyota Avensis. Στο πλαίσιο του σχεδίου ανανέωσης όλης της γκάμας της Ιαπωνικής εταιρείας, μετά τα Aygo, Yaris και Auris, σειρά παίρνει το Avensis, ενώ ακολουθεί και το RAV.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΝΕΥΗ: ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ

Το ανανεωμένο μεσαίο αυτοκίνητο -έρχεται σε εκδoση sedan και stationwagon- έχει εξωτερικές σχεδιαστικές αλλαγές οι οποίες εντοπίζονται στην επανασχεδιασμένη μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό το ταμπλό έχει ανανεωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του με νέο πίνακα οργάνων, κεντρική κονσόλα, οθόνη TFT 4,2’’ κ.α. Διαπιστώσαμε οτι έχουν χρεισιμοποιηθεί νέα -καλύτερης ποιότητας υλικά, καθώς και νέας σχεδίασης και ιδιαίτερα άνετα, καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, αυτό που μέχρι τώρα έλειπε απο το Avensis, δε θα λείπει στο νέο μοντέλο. Ο 1.600άρης diesel κινητήρας είναι παρόν στην γκάμα ο οποίος αποδίδει 112 PS και 27,5 kgm με το 0-100 να πετυχαίνεται σε 10,4 sec και την τελική να φτάνει τα 200km/h. Σημειώστε πως  το νέο Avensis είναι 20 kg ελαφρύτερο από το απερχόμενο με μέση κατανάλωση (εργοστασιακή τιμή) στα 4,1 lt/100 km και εκπομπή CO2 στα 108 g/km.

toyota-avensis-fl-leaked-2

Στην κορυφή θα βρίσκεται ένας νέος ντίζελ 2.0 D4-D με 143 PS και 32,6 kgm ροπής με 0-100 σε 9,5 sec, τελική στα 200 km/h, κατανάλωση στα 4,5 lt/100 km και εκπομπή 119 g CO2/km. Από πλευράς βενζίνης αναβαθμισμένα είναι και τα σύνολα 1.6, 1.8 και 2.0 με 132, 145 και 150 PS αντίστοιχα, με τα δύο ισχυρότερα να συνδυάζονται και με κιβώτιο Multidrive (τύπου CVT).

Advertisement

Στο δρόμο – κατα τα χιλιόμετρα που κάναμε μέχρι τώρα – είναι εμφανής η βελτίωση του αυτοκινήτου, σε ότι αγορά την κύλιση, αλλά την ανάρτηση η οποία είναι καλύτερα ρυθμισμένη απο ποτέ.

Ο νέος 1.600άρης diesel, δείχνει… προθυμία να κινήσει το μεγάλο αμάξωμα του Avensis station wagon (αυτή την έκδοση είχαμε στα χέρια μας). Δε βάζει “φωτιά στο δρόμο”, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο σε αυτη την κατηγορία των αυτοκινήτων. Περισσότερα οδηγικά θα έχουμε να σας αναφέρουμε μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών που κάνουμε στην Ελβετία.

Η Ελληνική εισαγωγική εταιρεία ανακοίνωσε και τις τιμές, οι οποίες ξεκινάει από τα 22.420€ για τον 1.6 diesel. Ηδη δέχεται τις πρώτες παραγγελίες…

Αναλυτικά οι τιμές:

AVENSIS