Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχεται το 2016 το Suzuki Baleno

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το 2016 το Suzuki Baleno

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχεται το 2016 το Suzuki Baleno

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα «δυνατό παίκτη» στην κατηγορία των σουπερμίνι σχεδιάζει η Suzuki και στη Γενεύη παρουσίασε το σχετικό πρωτότυπο. Το iK-2 είναι ένα 5θυρο μοντέλο με μήκος που μόλις ξεπερνά τα 4 m (4,02 m. για την ακρίβεια). Από αυτό θα προκύψει στις αρχές του επόμενου έτους το νέο Baleno, η παραγωγή του οποίου είχε διακοπεί το 2002. Η Suzuki διαθέτει στο B-segment το Swift, όμως οι περιορισμένοι χώροι για επιβάτες και – κυρίως – αποσκευές δεν του επιτρέπουν να διεκδικήσει μερίδιο από μεγαλύτερα αυτοκίνητα, όπως το Clio, το Yaris και το Fiesta.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η σχεδίαση του Baleno δεν θα απέχει πολύ από αυτή του iK-2 concept, με εξαίρεση ίσως κάποιες λεπτομέρειες στα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες. Το πρωτότυπο πατά σε μία νέα πλατφόρμα που έχει εξελίξει η Suzuki και την οποία θα μοιράζονται επίσης τα επόμενα Swift (αναμένεται στα τέλη του 2016) και Jimny (το 2017). Το μεταξόνιο φθάνει τα 2,5 m., ενώ οι τροχοί των 18 ιντσών φορούν ελαστικά 225/45.

Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν και έναν νέο βενζινοκινητήρα με turbo, τον οποίο ονομάζουν BoosterJet. Έχει χωρητικότητα 1.000 cc και πρόκειται προφανώς για 3κύλινδρο σύνολο (αν και το δελτίο Τύπου της Suzuki δεν αναφέρει κάτι σχετικό). Η ισχύς του αναμένεται να πλησιάζει τα 110 PS, ενώ η μέση κατανάλωση θα βρίσκεται πέριξ των 4 lt/100 km. Η Suzuki ανακοίνωσε ότι το νέο της σουπερμίνι θα κυκλοφορήσει και σε mild υβριδική έκδοση, που περιορίζει κατανάλωση-ρύπους αλλά δεν επιτρέπει την κίνηση με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Όσο για την έκδοση παραγωγής του Suzuki Baleno, λογικά την περιμένουμε για τα μέσα Σεπτεμβρίου, στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.